reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

kati o tym samym pomyślałam, że Aestima teraz będzie na bieżąco naszą skarbnicą wiedzy ;-)

reklama
nie no raczej do pupci małej mi się nie przyda bo od początku będę używała maści z łożyska, ale faktycznie na brodawki może iśc tego dużo.

U mnie najlepiej na brodawki działa wysmarowanie własnym mlekiem i wietrzenie. Stosuję też bepanthen właśnie i maść ziajki (100% lanolina). Robiłam też okłady z szałwi, ale własne mleko najlepsze:))

Ja w końcu na brodawki kupiłam Ziajkę. Małe opakowanie, ale poprzednio tak mi się sutki szybko przyzwyczaiły do ssania, że nawet połowy opakowania nie zużyłam. A do pupy na razie nic nie mam, czekam na gratisy ze szpitala :-D A tak serio, to podobnie jak Cinamon mam zamiar używać maści pośladkowej ze szpitala, w razie odparzeń Sudocrem.

Ja dostałam jeszcze po koleżance które użyła tylko dwa razy maść do brodawek Ziajki.
Myślę, że wszystko się okaże w tzw. praniu - każdy Maluch jest inny i każda z nas też, wydaje mi się że dobrze jest mieć solidny "zestaw startowy" na początek.

Hej, moze jakaś doswiadczona mama mi pomoże.
Czy jak dzidziuś ulewa chlustająco, to jest normalne? Mój do tej pory mało ulewał a jak już to mu wyciekała taka stróżka z buźki a od dwóch dni zadarza mu się właśnie tak mocno chlustać zaraz po jedzonku i nie wiem co to znaczy...

Aestima ja co prawda doświadzoną mamą nie jestem ani trochę, ale pamiętam jak się kuzynostwem opiekowalam jak malutcy byli, to jedna moja kuznka jak jej się ulewało to pół pokoju opluwała :D za to kuzyn zawsze celował we wlosy i to prawie na czubek głowy (zawsz emnie zastanawiało how come?!)

reklama
Aestima, mamusią doświadczoną nie jestem, ale z chlustaniem do czynienia miałam - jeżeli maluch zaczyna wymiotować chlustająco, trzeba to skonsultować z lekarzem. Zadzwońcie po pediatrę, niech obejrzy Mieszka.

Do góry