reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

ja kupiłam szare mydło w płynie dla dzidziusia, podobno nawet po porodzie kobieta może się tym podmywać (ale o to jeszcze zapytam lekarza), krem bambino i oliwka bambino, krem z filtrem nivea i chusteczki pampers, na pierwszy rzut pieluszki też pampers a później się zobaczy, to chyba tyle jeśli chodzi o kosmetyki dla dzidzi a może o czymś zapomniałam

reklama
ja sama póki co kąpię się w balmandol-u też bardzo fajny..chociaż jak tylko skończy mi się to swęzenie i wysychanie to przerzucam się znów na moją ziaje mydełko kokosowe :)

dobrze że napisałyście o kremie z filtrem całkiem zapomniałam !!

dziewczyny mam pytanie - jaki krem z filtrem kupiłyście? Ja dziś w końcu zdecydowałam się na mustelę, bo w promocji był o ten Mustela
jest na nim napisane dla niemowląt i dzieci, chyba mogę go od urodzenia stosować?
Ja kupiłam Ziajkę z filtrem 30.
Z Ziajki mam też krem do codziennej pielęgnacji i krem na odparzenia.

potrzebuje nazwy jakiegoś żelu do mycia ciałka... bo kupiłam nivea a tam pisze że po 1 mc życia dopiero :(
Ja kupiłam serię Hipp - żel do mycia ciała i włosów z dozownikiem, oliwkę i chusteczki nawilżone.

A ja kremom z filtrem mówię nie! W ogóle będę używała jak najmniej kosmetyków . Do kąpieli baleneum i nic więcej . Żadnych oliwek żadnych balsamów.

cinamonku ja jak najbardziej popieram praktykę im mniej kosmetyków tym lepiej, ale nad kremem z filtrem to może jeszzce się zastanów. Chyba zrobi mnie szkody niż oparzenia od słońca...

Trasiu niemowlaczka w żadnym wypadku nie można wystawiać na działanie promieni słonecznych bo jego skóra jest tak cieniutka jaka papierek .A w kremach z filtrem jest tyle chemii że mój Jasiek mimo że spory chłop już kiedy go posmaruję jakimkolwiek ( a testowałam już naprawdę dużo) kremem z filtrem dostaję mega wysypki.

Dziewczyny, a jak w tej chwili układa się dzieciątko w łóżeczku? Bo ja 12 lat temu córkę musiałam układać na bokach. Ale ostatnio słyszałam, że obecnie dziecko należy kłaść na pleckach.

Cinamon chodziło mi o starsze dziecko, które już może biegać po słonku, niemowlaczka absolutnie nie zamierzam wystawiać na słońce:)

Kat.j ja myślę że w dalszym ciągu polecają leżenie na boczku. Raz na jednym, raz drugim. Na pleckach też można, byle nie na brzuszku.

trasia - na brzuszku słyszałam że można ale nie bezpośrednio po jedzonku bo może bełtnąć i tylko pod nadzorem rodziców.... to pomaga w "masażu jelitek" :) tak nam mówiła połozna w sr/

reklama
Ironia tak tak, nam też położna mówiła, żeby dziecko kłaść od czasu do czasu brzuszku i to od początku, żeby odpowiednie mięsnie mogły pracować. Ale to na 10, 15 minut tak jak piszesz - pod okiem rodziców. Mi chodziło o kładzenie dziecko do spania.

Do góry