reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

Zaczęłam robić notatki z książki Tracy Hogg "Język niemowląt" Coś jak pisanie ściąg, które zawsze było dla mnie utrwaleniem materiału :-)

reklama
Mamusia, tylko ja no fory nie liczę- będę się prawdopodobnie bronic tuż po ciąży. Ale może brzuch nie spadnie i będą mysleli, że jestem w ciaży:-D

forever,myślisz, że nie damy rady? dziecka mąż mi pod uczelnią przypilnuje a ja się obronię- taka obrona trwa przecież chwilę, a praca prawie już napisana:))

Nie jestem w stanie ogarnąć całego forum i wszystkich tematów, ale tutaj chyba jest najlepszy wątek, żeby zapytać. Macie może pojęcie czy jakikolwiek krem z dużym filtrem nadaje się dla takiego maluszka jak nasze? Wczoraj pytałam w aptece i wszystkie do stosowania powyżej 3-go miesiąca a to już będzie po wakacjach. Nie wyobrażam sobie siedzenia całego lata z dzieckiem w domu.

agabre ja co prawda jeszcze nie kupiłam ale zaopatrzę się w jeden z poniższych:
Ziajka, emulsja dla dzieci, SPF 30, 125 ml - Ziajka, emulsja dla dzieci, SPF 30, 125 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Nivea Baby, krem ochronny na słońce, SPF 30, 75 ml - Nivea Baby, krem ochronny na słońce, SPF 30, 75 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Pewnie będzie to Ziajka bo jest większa a tańsza i z tej firmy kupiłam tez krem do codziennej pielęgnacji oraz kram do dupala na odparzenia :)

Mi pani w aptece poleciła jakiś za 60 zł i w dodatku od 3-go miesiąca dopiero. Ja sama nie mam rozeznania, bo dawno w rodzinie malutkich dzieci nie było, a jeśli już, to rodziły się wczesną wiosną i latem mogły już stosować takie kremy.

No właśnie, ja też muszę kupić krem z filtrem. Tylko myślałam o jakimś wyższym - 50 albo nawet 75.
Ziajka wygląda fajnie tylko dlaczego trzeba ją nanieść na skórę 30 min. przed wyjściem ? :shocked2:

reklama
wszystkim kremom chyba nalezy dac czas zanim wchlona... tak mi sie wydaje. Ja zawsze ok 15 min przed wyjsciem smarowalam mlodego.... Teraz tez jakis krem musze kupic...

Do góry