reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

Aestima, Doggi tez nie wiem czy nie spanikuje i po wodach z przerażeniem polecę do szpitala, albo mężuś mnie zaciągnie (bo on się bardziej boi ode mnie).
no ja tak z synkiem mialam, nic mnie nie bolalo a ten mi nawet nie dal sie wykapac porzadnie po tym jak wody wyplynely ze mnie... wstal na rowne nogi i w 5 sekund stal w kurtce przy drzwiach juz i mnie poganial :sorry2:;-) 3 godz pozniej zaczely mnie brac bole dopiero..
o 24.00 w nocy odeszly mi wody a o 5,20 urodzilam :)

reklama
zołza ja właśnie też sie zastanawiam...co bym nie zjadła ostatnio to przeleci przeze mnie w tą czy drugą stronę....i od kilku dni mam taki dziwny śluz...nie taki jak zwykle ...taką galaretkę zołtawo zielonkawą po nocy...no cos jak zaschnięty klej :) i sie zastnaawiam czy to po kawałku mi wypada czy co?

Aestima pewnie chodziło o to żeby np przy katarku główka była wyżej. Niektórzy podkłądają coś pod nogi łóżeczka, ja kupiłam poduszkę klin:)

Trasai ,kiedy czytałam, ze nie przy katarku tylko w ogóle... Że niby mniejsze ryzyko śmierci łózeczkowej, no nie wiem, tak przeczytałam i myślałam, ze może wiecie coś na ten temat.

zołza ja właśnie też sie zastanawiam...co bym nie zjadła ostatnio to przeleci przeze mnie w tą czy drugą stronę....i od kilku dni mam taki dziwny śluz...nie taki jak zwykle ...taką galaretkę zołtawo zielonkawą po nocy...no cos jak zaschnięty klej :) i sie zastnaawiam czy to po kawałku mi wypada czy co?
no dziewczyny nie mowice ze to powoli juz rusza u Was :szok:

No właśnie nie wiem, o co cho... Ale nie miałabym nic przeciwko, gdyby miało się zacząć ;-) Byle by się szybko skończyło ;-)

JA też mam taką galaretkę (sporadycznie i małe ilości) i gin mówił, ze w 3 trym te wydzieliny mogą być nietypowe, ale, ze u mnie to ani czop ani infekcja... dziwne.

Icak- nam położna mówiła, ze jak odejdą wody to natychmiast do szpitala,bo wtedy już trzeba koniecznie sprawdzić co z dzidziusiem. A jak nie odejdą, to można pierwszą fazę spokojnie spędzić w domciu.
Mówiła też ,ze jak odejdą wody albo czop to nie wolno brać kąpieli, bo już nie ma wtedty bariery ochronnej.

Aestima jak nie brac kompieli po odejsciu wod :confused: no ej... brudnym jechac :sorry2: ja prysznic bralam bo balam sie siadac wiec stalam i sie obmywalam w pospiechu bo mnie mezulo stresowal ;-)

a jak czop odejdzie tydzien przed to przez tydzien sie nie kapac, nie czaje...

reklama
Do góry