reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja maluszka

eee nic nie podkładam :)

miesiac i tydzien do porodu...nie wiem...jakiś niepokój czuje...hmm...czy przed odejściem czopa sa jakies inne objawy zbliżajacego sie porodu?

reklama
No właśnie ja tez się czoję ze nie wyczuje momentu... ze pojade do szpitala za wczesnie, alebo za pozno... tylko tego się boje, no i najbardziej w sumie ise boję tego że wody odejdą mi w aucie i je zabrudze :p :p :p A samego porodu nie moge sie doczekac !! MARZĘ O TYM BY MIEC JUZ Z GŁOWY I ZNÓW SZCZUPŁY BRZUNIO !!

Aestima, ja nic nie podkładam - jeśli okaże się to potrzebne, podłożę coś pod materacyk [podkładanie książek pod nogi łóżeczka wydaje mi się niestabilne]

Forever - banan na twarzy to szeroki uśmiech po prostu.

Parasolka kupiona - nie wyobrażam sobie bez.
Mam do wyboru taras i werandę do wystawienia Młodej.
Wychodzić zacznę szybko - co w domu siedzieć. Niech się przywyczaja do matki powsinogi - czy jaki pisze Doggi - powsigiry. :-)
:-D
justynka1
W 2 dniu po wyjsciu ze szpitala, nie wytrzymałam z mama, mezem i tesciami w domu bo tylko gadali ze mam odpoczywac itp. A i jeszcze w kuchni nie było tego co chciałam, wiec wyszłam na zakupy ok. 1 godziny mnie nie bylo ale odrazu lepiej i takie inne podejscie po powrocie. Jeszcze szwy miałam po nacieciu. Zreszta po Pierwszej ciazy pozamacicznej (miałam wyciety jeden jajowód) tez jakos 2 dni po juz po miescie smigałam. Nie potrafie usiedziec w miejscu, a jak sie chodzi i rusza to szybciej połóg sie konczy.
ja po pierwszym porodzie ledwo do wanny szłam siku zrobić,więc o wyjściu nawet mowy nie było,choć i tak luty był

Aestima pewnie chodziło o to żeby np przy katarku główka była wyżej. Niektórzy podkłądają coś pod nogi łóżeczka, ja kupiłam poduszkę klin:)
zgadzam się

Aestima, Doggi tez nie wiem czy nie spanikuje i po wodach z przerażeniem polecę do szpitala, albo mężuś mnie zaciągnie (bo on się bardziej boi ode mnie).

Mam bardzo fajną połóżną i ona mi tłumaczy, że wskazaniem do natychmiastowego pojawienia się w szpitalu jest głównie brudna barwa wód, krwawienie lub dłuższe nieodczuwanie ruchów dziecka, lub z kolei nadaktywne ruchy mogące świadczyć o przyduszeniu.

Natomiast sam czop może odejść pare dni przed porodem i to jest normalne, wody też. Metodą na wyczucie czy to są już skurcze właściwe jest kąpiel, bowiem ciepła woda rozluźni macicę jeśli są to wyłącznie skurcze przepowiadające, natomiast nasili skurcze jeśli już są częścią akcji porodowej.

Ale czuję, że panika i obawa o malucha może przezwyciężyć racjonalne podejście :zawstydzona/y:

Ironia ponoć wiele kobiet oprócz czopa ma jeszcze objawy oczyszczania organizmu przed zbliżającym się porodem w postaci biegunki lub wymiotów.

Ironia ponoć wiele kobiet oprócz czopa ma jeszcze objawy oczyszczania organizmu przed zbliżającym się porodem w postaci biegunki lub wymiotów.

:szok:
Wczoraj wylazł ze mnie taki dziwny śluz - taki glucior, jak nigdy.... A po południu sobie rzygnęłam, co nie zdarzało się od wieków [na początku ciąży chyba raz]... He he, mam nadzieję, że ze 2 tygodnie jeszcze pochodzę z brzuchem ;-)

Doggi
Szczupły brzuszek ale to nie tak odrazu po porodzie ;-)
No własinie z tym oczyszczaniem, kiedys przed porodem robiło sie lewatywe by w czasie porodu nie oddac stolca teraz sie tego nie praktykuje ale mozna o to poprosic albo zrobic w domu.

reklama
zolza myslisz ze to czop :confused: ja nie wiem jak on wyglada... 3maj sie jeszcze :tak:
mgordon u mnie w szpitalu jeszcze robia lewatywy :tak:

Do góry