reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

pielęgnacja maluszka

a jeszcze, jak podajecie tą witaminę K?? Bo ogłówkowaliśmy sie dziś z mężem i w końcu ukropiłam na łyżeczkę kilka kropel mleka i tego świństwa. Macie jakiś sposób na to?

reklama
a jeszcze, jak podajecie tą witaminę K?? Bo ogłówkowaliśmy sie dziś z mężem i w końcu ukropiłam na łyżeczkę kilka kropel mleka i tego świństwa. Macie jakiś sposób na to?
ja daje przed karmieniem do dziubka a potem daje cyca
a daje mu tym kroplomierzem co jest do odmierzania

Dzięki za rady :-) jak dobrze że jest ten wątek:tak:

a jeszcze co do wit K i D3 - wit K kupuję normalnie bez recepty? a wit D3? czy ją przepisuje lekarz? bo my idziemy dopiero za tydzień, a nasza położna powiedziała że nie wszyscy lekarze każą zażywać wit K :baffled: ona chyba też nie jest zwolniczką - tak wyczułam i czy wit K podaje się po 2 tyg. zycia? pytam bo Julka dzis własnie skończyła dwa tyg.

Dzięki za rady :-) jak dobrze że jest ten wątek:tak:

a jeszcze co do wit K i D3 - wit K kupuję normalnie bez recepty? a wit D3? czy ją przepisuje lekarz? bo my idziemy dopiero za tydzień, a nasza położna powiedziała że nie wszyscy lekarze każą zażywać wit K :baffled: ona chyba też nie jest zwolniczką - tak wyczułam i czy wit K podaje się po 2 tyg. zycia? pytam bo Julka dzis własnie skończyła dwa tyg.

mnie witamine D (Vigantol) przepisał pediatra.. położna nam mówiła, ze wit. K podaje się od pierwszych dni życia do ok. miesiąca (pediatra powiedział, ze mamy podawać do końca buteleczki, a potem Cebion)

to ja mam jeszcze inaczej moja połozna też chyab nie była za witaminą K ale ja chciałam więc dostałam recepte lekarz mówi że do 3 miesięcy a teraz ma witamine D (Vigantol) i Cebion

Kasia wit K kupisz bez recepty jest taka sama cena z recepta czy bez:dry:
a witD3 jak pisała Skaba dostaniesz od pediatry jak pójdzies zpodaje sie ja od 4 tyg

A my mamy podawać witaminę K do końca trzeciego miesiąca. Jak widać co lekarz to inne zalecania.

reklama
Dzięki, my też witaminę K mamy dawać od 8 dnia życia do skończenia 3 m-ca. A co do D3 to nic nie wiem, wczoraj była u nas położna środowiskowa i nic nie powiedziała o tym :dry:.

Do góry