reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i sen naszych maluszków

Axsa ale tu juz tez w wyprawce w szpitlu sa smoczki i normalnie mozna uzywac nawet jak lekarka słuch przyszła badac o powiedziała zeby smoka jej dac bo marudzi ale fakt ze te iles lat temu nie wolno było tez miałam przyczajony:-p:-D

reklama
axa :-D ja mam nawet jeden kciuk od tego ciut dluzszy a jak mi stale zeby rosly to musialam aparat miec bo od tego kciuka mi urosly jak u krolika i poza buzie wychodzily tak na pol plasko urosly

tak tak jak ja Oliwke rodzilam to tez jeszcze marudzili a jak Jasia to kazali dac tym dzieciom ktore nie sa cycem karmione

Dziewczyny powodzenia w odsmoczeniu. Adas juz nawet nie pamieta o smoczku jakos naturalnie to poszło. Stracił zainteresowanie. Najpierw zaczal zssypiac bez smoczka a potem w dzień też przestal być potrzebny. I to juz jakies 2.5 mies temu.

Ja czytalam ze najlepiej próbować oduczyć od 6 mies bo wtedy odruch ssania nie jest juz tak silny ;)

Moja się sama odsmoczkowała...Wojtek za to 2 lata miał, używał tylko do zasypiania, w dzień nie był potrzebny. Po prostu go pogryzł, nie kupowaliśmy drugiego i sie Młody zdenerwował i sam wyrzucił :-D

Ruszam z akcją "odsmoczkowanie". Podobno im wcześniej tym lepiej. Trochę się boję ale to i tak nas kiedyś czeka. Ostatnio syn zasnął bez smoczka kilka razy (w dzień), więc domniemam że nie jest mu to tak naprawdę potrzebne, tylko się przyzwyczaił. I chyba zrobię tak, że wyrzucę wszystkie smoki, żeby nas nie podkusiło się poddać. W sumie szkoda bo niedawno kupiłam nowe smoczki ale co tam... trzymajcie kciuki za powodzenie :tak:

ja mojemu daje jak zaczyna płakać a jesteśmy na mieście :tak:, zasypia bez smoka, a jak zaśnie to nie idzie mu wyjąc tak mocno trzyma ;-)

My tez nivea na wietrzną pogodę, na lato faktor 30, i jestem bardzo zadowolona, teraz smaruję dwa pyski:-)

a ja dziś kupiłam Rossmanowski na lato 50 faktor był po 14pln a Nivea był po 30pln :szok::no:

Moje obydwie smoczka nie używały, za to obydwie zasypiały przy cycku, najpierw cyc do jedzenia, a potem nie wiem kiedy i jak wmanewrowywały mnie w zasypianie przy nim. Chodzi o to by troszkę pociumkać i tyle.

W czerwcu będziemy się odzwyczajać od zasypiania przy cycu. Z Adą poszło elegancko, liczę na powtórkę przy Weronice. :-p

Kolejne ząbki u Leny idą, widać już pod dziąsłem prawa górna jedynkę :)
Puki co jeszcze spokojnie ale w pogotowiu mam:
-Viburcol czopki uspokajające
-Dentinox żel na dziąsła
-Nurofen i Paracetamol na gorączkę
-gryzaki, chrupki kukurydziane i jabłka w siateczce :p

A co u waszych maluszków się sprawdza przy ząbkowaniu ??

To u nas ze smokiem całkiem inaczej...młoda od porodu nie chciała nic wziąć bo buzi poza maminym cycem,cyc był do jedzenia,zasypiania,uspokajania,ciumciana a smoki dawali już w szpitalu,każde dziecko miało przy sobie,ale jej nie odpowiadał.Sprawdziłam 5 firm i nic.Ale zawsze na spacer jeździliśmy z przypiętym smokiem bo się nim bawiła,i nagle słysze jak moja niunia coś ciumcia,patrze a tu smok... okazało się,że szły zęby i smoczek był wybawieniem,to było chwile przed pół roczkiem,teraz mamy dwa zębolki,i idą,oj idą następne...

reklama
Marcel też smoka używa dopiero od jakiegoś czasu.I dobrze bo często w nocy jest wybawieniem nie muszę wiecznie wywalac cyca.A że smoczek nie jest mu niezbędny to z odzwyczajeniem może nie będzie dużego problemu.Zębów jeszcze nie mamy.

Do góry