reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

Mitaginko moj maly ma tak przy kolkach...kolki sa zwykle pomiedzy 17 a 20 i wtedy czesto zaczyna plakac a za chwile pruka...o innej porze dnia czy w nocy nie placze przed kupka czy prukaniem

reklama
zjadlam dzisiaj fasolke po brytansku, juz kiedys jadlam fasolowa wiec powinno byc ok. moja malutka ma od kilku dni kreske jak ciążową od pępka w dół. ma ktores dzieciątko coś podobnego??

Mitaginko u nas tak było, ale pomogło podawanie herbatki ułatwiającej trawienie z Hipp'a, jedzenie przeze mnie jabłek surowych ze skórką co najmniej 2-3 dziennie, a teraz daje mu sab simplex i jest już idealnie :)

między karmieniami podaję 1-2 razy dziennie tyle ile chce wypić, a karmię co 2-2,5 godz czasem co 1,5, ale jak podam herbatkę to czas między karmieniami się wydłuża trochę, to oczywiście w dzień bo wnocy śpi 3-4 godziny czasem dobija nawet do 6 :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny tylko cyckowe, dajecie maluchom pić pomiędzy karmieniami w te upały???? Jeśli tak, to co takiego?

reklama
mitaginko-taka herbatka na trawienie-zawiera koperek,uważaj,bo jeżeli Tysia ma problemy z brzuszkiem-to może jej zaszkodzić a nie pomóc.Oczywiście tak nie musi być,ale miej to na uwdze.Koperek czasem potęguje ból.
Ja kupiłam herbatkę uspokajającą z Hippa,Karol raz tylko wypił a tak to ja popijam wieczorkiem...

Do góry