reklama
ja podaje espumisan...nie wiem czy skuteczny;-/0 chyba cos tam dziala, ale ja nie mam duzych problemów z mloda.... wiec daje czasem 5 kropli bo mam ale M mowi ze lepiej herb.koperkowa....tez na nia dziala...wiec chyba to nie duze problemy skoro herbatka dziala...
kozica
mama Jakuba i Juliana
ja przy starszym podawałam Espumisan później Esputikon i nic nie działało!
A mam pytanie: Czy przy kolkach Wasze dzieci piją z piersi? Bo ja właśnie jestem po akcji i zastanawiam się co to było...mały chętnie złapał pierś i normalnie spokojnie pił (no może ze 2 razy się wyprężył)
A mam pytanie: Czy przy kolkach Wasze dzieci piją z piersi? Bo ja właśnie jestem po akcji i zastanawiam się co to było...mały chętnie złapał pierś i normalnie spokojnie pił (no może ze 2 razy się wyprężył)
madziarkas
Fanka BB :)
Podczas kolki nie ma szans aby Szymon pił, jak jest bardzo głodny to próbuje... ale raz, dwa pociągnie i jak boli brzunio i idą gazy to zaczyna się mega prężyć i płakać, że mleczko które pociągnął wypływa z buzinki :-( Codziennie wieczorem po kąpieli jest to samo :-( ja już nie wiem co robić, żeby mu pomóc...ja przy starszym podawałam Espumisan później Esputikon i nic nie działało!
Sunshine_Baby
Fanka BB :)
Co podajecie na gazy? Kopiliśmy wczoraj espumisan, dawałam kilka kropelek, ale nie wiem czy to taka rewelacja. Może jest jeszcze coś lepszego?
Co podajecie na gazy? Kopiliśmy wczoraj espumisan, dawałam kilka kropelek, ale nie wiem czy to taka rewelacja. Może jest jeszcze coś lepszego?
żeby zobaczyć, czy zadziała, trzeba podawać kilka dni...
jest jeszcze Bobotic i sprowadzany z Niemiec, tudzież Czech, Sab Simplex
Ja daję espumisan i poprawy nie ma, no chyba, że bez tego jeszcze gorzej by było z brzuszkiem. Próbowałam już wszystkiego, nawet Debridat na receptę od pediatry nic nie dał. Dzisiaj koncert od 5 rano, właśnie się skończył i Gaba leży z M w łóżku i śpią wykończeni. Mi już brak sił Jak tu się z macierzyństwa cieszyć skoro większość dnia i nocy to płacz jakby ktoś z niej skórę zdzierał...
A Sab Simplex i Bobotic mają ten sam składnik co Espumisan i Esputicon tylko w innych ilościach i inne dawkowanie. Wiem, bo już przeszperałam internet. Sab simplex ma chyba najwięcej składnika i jakieś końskie dawki zalecają w porównaniu do Espumisanu. Może dlatego działa?
A jak ktoś już nie ma sił a ma jeszcze troszkę nerwów to polecam to suszarka.mp3 Na moją czasem działa jak głośno ustawię. A oszczędzam dzięki temu suszarkę żeby się nie spaliła.
Dużo sił dla kolkowych mam :*
A Sab Simplex i Bobotic mają ten sam składnik co Espumisan i Esputicon tylko w innych ilościach i inne dawkowanie. Wiem, bo już przeszperałam internet. Sab simplex ma chyba najwięcej składnika i jakieś końskie dawki zalecają w porównaniu do Espumisanu. Może dlatego działa?
A jak ktoś już nie ma sił a ma jeszcze troszkę nerwów to polecam to suszarka.mp3 Na moją czasem działa jak głośno ustawię. A oszczędzam dzięki temu suszarkę żeby się nie spaliła.
Dużo sił dla kolkowych mam :*
kozica
mama Jakuba i Juliana
Cucumber a próbowałaś Sab Simplex? Bo u nas pomaga, ja daję po karmieniu jak mi się mały pręży i popłakuje i po ok. 15-20 min. widzę że jest spokojniejszy. A Twoje dziecko dostawione do piersi w tym czasie jak się pręży pije???
Espumisan w porównaniu do Sab Simplex jest LIGHT!
Espumisan w porównaniu do Sab Simplex jest LIGHT!
reklama
Mitaginka, mnie najbardziej boli to, jak Gabrysia płacze w trakcie jedzenia i po jedzeniu. Dostaje moje mleczko pomimo mojego zmęczenia (odciągam co 3-4 godziny ręcznym laktatorem), trzymam dietę, prawie nic nie jem oprócz chleba z wędliną i gotowanego kurczaka bo boję się, że będzie ją jeszcze bardziej bolało a ona i tak cierpi. Przecież po jedzeniu dziecko powinno być szczęśliwe i spokojne...
Kozica, ja daję moje mleko z butli. Mała pije jak się pręży. Jest cała czerwona wtedy ale pije dalej. Próbuję jej zabrać butlę wtedy i biorę na odbicie a potem daję dalej jeść. Ale to nie pomaga. Butelki mam antykolkowe, już różne wypróbowałam. Jak dawałam pierś ostatnio żeby zobaczyć jak zareaguje to też się prężyła. Niestety ona z piersi wypija tylko początkowe mleko a potem nie chce pić. Myślałam o zwiększeniu dawki Espumisanu skoro Sab działa na inne dzieci.
Kozica, ja daję moje mleko z butli. Mała pije jak się pręży. Jest cała czerwona wtedy ale pije dalej. Próbuję jej zabrać butlę wtedy i biorę na odbicie a potem daję dalej jeść. Ale to nie pomaga. Butelki mam antykolkowe, już różne wypróbowałam. Jak dawałam pierś ostatnio żeby zobaczyć jak zareaguje to też się prężyła. Niestety ona z piersi wypija tylko początkowe mleko a potem nie chce pić. Myślałam o zwiększeniu dawki Espumisanu skoro Sab działa na inne dzieci.
Ostatnia edycja:
Podziel się: