reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

U nas była podobna sytuacja ale jakiś czas temu...mały tak robił bo ja mu uparcie nie chciałam dać uspokajacza...No i poszedł kciuk w ruch...Wyjściem było przyzwyczajenie go do uspokajacza i wkładanie bez okazji tak o żeby possał...za którymś razem nie wyjął smoka no i tak zostało...teraz smok jest tylko do uspokojenia jak płacze albo dziąsełko uraził itp...

A moja babcia zasugerowała mi mydło na kciuka...kiedyś to sie z dzieciakami nie pierdzielili:szok:

reklama
Blania teraz dopiero zaakceptowała smoczka (uspokajacz) ale my używamy go tylko do zasypiania, jak coś się złego dzieje potrzebna jest mama.
A miała też taki etap że jak wkładała sobie do buzi kciuka to się uspokajała.

moja Ola też wcześniej ssała kciuka - zwłaszcza jak się uspokajała, jak zasypiała, ale przeszło jej to, teraz owszem wpycha paluszki do buźki ale nie ssie ich, tylko przygryza sobie, maca dziąsła.
niestety nie wiem i nie mam pomysłu jak oduczyć dziecko ssać kciuka :-(

moja Ola też wcześniej ssała kciuka - zwłaszcza jak się uspokajała, jak zasypiała, ale przeszło jej to, teraz owszem wpycha paluszki do buźki ale nie ssie ich, tylko przygryza sobie, maca dziąsła.
niestety nie wiem i nie mam pomysłu jak oduczyć dziecko ssać kciuka :-(
U nas tak samo z tym wyjątkiem że Domin czasami ssał wcześniej kciuka.

z ssania kciuka dziecko wyrasta, sa oczywiście przypadki nadmiernego malteretowania paluszków, ale praktycznie u takich dzieci kciuk jest non stop w buzi. Martwić się tym nalezy jak dziecko 3 - 4 letnie ssie paluszki.

Lena zasypia z pieluszką tetrową.

dzisiaj miałam niezły ubaw z moim Miśkiem. przyszła do mnie chrześnica i skakała na skakance (przynajmniej próbowała :) - 4 latka) i Michałek się tak cieszył z tego że rozbawił całą rodzinkę, jak Julka przestawała skakać to on przestawał się śmiać a jak zaczęła znowu skakać to znowu śmiech :D

kasia to twój misiek jest niezły :-) i chrzesnica też :tak::tak::tak:

dziewczyny a ja z innej beczki, jak wygląda odparzenie?
Moja karolka nigdy nic takiego nie miała a 2 dni temu na pupce dostała takie 3 placki z czerwonymi krostkami. Smarowałam jej to sedocremem - wydaje się być nieco bledsze ale mam wrażenie że w tym pampersie jak np. skacze mi na kolanku albo nawet jak siedzi to drażni sobie ten naskórek i sciera go z tych własnie miejsc. Efekt jest taki że warstwa skóry z tych wyprysków jest zdarta i boję się że ciężko będzie jej się to goiło.
Doradźcie co robić plissss:-(

moja odparzyła sobie dupcie jak wprowadzilam jabłko i często kupy robiła, miała czerwoną jak u pawiana ale raczej bez krostek :shocked2:często wietrzyłam i smarowałam sudocremem, po 2 dniach było już ok

reklama
Nasz mały miał raz odparzenie po długiej podróży takie czerwone placki z krostkami między pośladkami smarowałam dwa dni clotrimazolem pomieszanym z vratlizolinem tak zaleciła przez telefon pediatra i przeszło szybciutko :)

Do góry