reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja i opieka nad naszymi maluszkami

reklama
Aaa właśnie byłam sprawdzic co u mojej spiace j niuni, czy aby jej kolderki nie podciagnac a ona mokrusieńka. :shocked2::shocked2::shocked2:Przykryłam kołderka tylko nóżki. Mysle nawet o przykryciu Małej ciepłym kocem, ale sama nie wiem. Moze cieniej ja na noc zaczac ubierac, bo dzis jeszcze ma stary zestaw - body z krotkim plus pajacyk. Co uwazacie? Dalej przykrywacie swoje dzieciaki koldra??
Na termometrze 19 stopni.
...

body z krotkim plus pajacyk. Co uwazacie? Dalej przykrywacie swoje dzieciaki koldra??
Na termometrze 19 stopni....

u mnie Skrzat już od dawna śpi w samym bodziaku z długim rękawem ;-)
przykrywam go swoją kołdrą, bo śpi z nami w wyrku.
rano - jak się odudzi to najważniejszą czynnością jest wykopanie się z pod kołdry i machanie goluchami.

Moje dziecie już od jakiegoś czasu śpi w samym pajacu. Myślałam, już o body z długim rękawem, ale on w nocy się rozkopuje i nie chce, żeby miał gołe nóżki na wierzchu.
Mój kupkę robi raz dziennie, czasem zdarza mu się dwa, ale to bardzo rzadko.

Przykryłam Malutka w końcu kocykiem akrylowym grubszym. Nie zmarzła w nocy pomimo moich obaw:zawstydzona/y:. Tylko nad ranem leżała w poprzek łóżeczka (opanowała ostatnio poruszanie się do tyłu na pleckach) całkiem odkryta. Kołderki nie miała siły podnieść a kocyk leciutki jak puch, kurcze....

melody - a nie lepszy byłby bawełniany ten kocyk? zawsze możesz cieplej ubrać, np w pajaca, wtedy będzie miała ciałko całe zakryte, nawet jak kocyk zrzuci :tak:

Oooooooooooooo a ja własnie miałam się was dzisiaj zapytać jak ubieracie maluchy na noc bo mi sie wydaje ,że ja troche przesadzam...młoda śpi w body z długim rekawem i rajstopkach albo półśpiochach!

Blania śpi w pajacu i w łóżeczku przykrywam ją kołderką ale że jest ona gorącą kobietką to zaraz się rozkopuje i tak śpi. Zawsze jest cieplutka.

reklama
Do góry