reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

ZWYCIĘSTWO!!!!!!!!!!!!!!!

Była dzisiaj u nas pani położna i pokazała jak masowac brzuszek - fecetka sie zna na rzeczy bo efekt był natychmiastowy - pani położna, rożek i Antośka w kupie po włosy ;D i teraz śpi snem sprawiedliwego od ładnych 3 h :) Hurrrrrrrrrrrrrraaaaa :) Niech żyją połozne środowiskowe :) Nam sie trafiła Pani położna jak złoto :) Byla u nas godzinkę, pomogła w czym nie dawałam rady, pokazała kilka sztuczek :) tra la la la la :) aaaaaa i to JA mam pić herbatę z koperku póki co :)

reklama
Wiem jedno przesadzilam zjadlam kiwi ale nie moglam się powstrzymać i efekt mam do dziś mala ma wysypkę już 4 dni na szczęście powoli zanika, a popijam co dnia sok z marchwi i jablek sama robię a poza tym wodę ciut mleczka o,5%

U nas dzisiaj odpadł z jadłospisu twaróg :mad:. Przynajmniej w ilości całej kostki. Straszne były męczernie, masowanie brzusia, kąpiel i dopiero mi usnęła, też nie wiadomo na jak długo. No cóz, połozna środowiskowa mówiła, że twaróg jak najbardziej.

No własnie Madzia. Ja dostałam przykaz od połoznej, zeby wprowadzic nabiał w postaci jogurtów i twarożku (kategoryczny zakaz picia mleka). No i własnie jem jogurcik :laugh:. Połozna powiedziała, że skaza bialkowa ujawnia sie w 4 tygodniu zycia w postaci suchej skóry i wysypki. No więc zaczynamy próbę - trzymajcie kciuki, zeby Idze nic nie wyskoczylo.

Ja mmleka piję malutko ale jogurt czy ser zółty wcinam i jest ok.

Ja zjadłam pół surowej marchewki i mały miałjazdy ale jeszcze raz spróbuję bo tak mi sie chce soku z marchwi i jabłek własniej roboty, że szok. Zobaczymy czy mu zafunduję ból brzunia czy nie w końcu trzeba wszystko po mału włączać do jadłospisu. Ja zjadłam np. kawałek białej gotowanej kiełbasy (czosnkowa na maxa) i małemu nic ;D

Buraczki raczej jem ugotowane z masełkim, solą i pieorzem albo w postaci surówki z marchewką przyprawami i jakimiś ziołami np. bazylią. ;D i jest spoko.

Czy któras z was słyszała może o czymś takim jak skok rozwojowy między 2 a 3 tygodniem życia i zwiększonymi w tym okresie potrzebami żywieniowymi Malucha ? Ja już nie nadążam z produkcją pokarmu. Mała wisi mi na piersi non stop, od godziny 08:00 udało mi sie ja połozyc do tej pory na pół godziny, jak jej brodawka wypadnie z buzi to okropnie krzyczy, prawie nic tam nie leci, bo i kiedy ma sie nazbierać, a mojego odciągniętego mleka z butli nie chce za nic. Paluszki ssie, z piersi została mi tylko skóra. Czasem jeszcze przyjmie smoczek, ale rzadko.

Madziu to by się zgadzało bo cos takiego zaobserwowałam właśnie od wczoraj... :o :o :o szok, młody ciągnie cyca godzinę, opróżnia jedną i dalej głodny więc podaję mu drugą, a naprawdę dużo potrafie wyprodukować... masakra! ::) mały głodomor...

ja tez przezylam cos takiego, to bylo chyba kole 3 tygodnia, trwalo prawie dwa dni a pozniej wrocil do wiekszych przerw i dal matce odsapnac:) Madzia jesli ssie raczke, to moze jej pozwolic przez chwile? wtedy Ty odpoczniesz, a moze corze uda sie w ten sposob zasnac. Powiem szczerze, ze tez bylam przeciwniczka smoczkow, ale jak poczytalm sobie Tracy Hogg, to jej argumenty za do mnie przemowily. Jak zwykle wszystko w umiarze i bez przesady.

reklama
Moja Tosia sie wkurza jak źle chwyci cyca - memla sobie brodawkę i płacze.A jak zassie to na amen :) Madzia może za płytko sie zassiewa ta Twoja Wiecznie Głodna Kruszyna?

Do góry