reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Ja się trochę zagapiłam z tą wit. D3 i zaczełam dawać po jednej kropelce dopiero w 4 tygodniu. Trochę przegieli u mnie w szpitalu, że mi nie powiedzieli, że trzeba dawać.

reklama
karola7 pisze:
Madzia 20 pieluch - ja zużyłabym chyba ze 30.  U nas dzien wygląda następująco.  Mała się budzi, więc ja przewijam, potem cynio, a w trakcie mała robi kupkę.  Więc jak jej sie odbije to znowu przewijam, no i mała zaczyna płakac i wpyczac piąstke do buzi.  Cysio, kupka, przewijanie itd.

U nas schemat jet ten sam, ale pozwalam jej zrobić po dwie kupki w każdą pieluszkę, inaczej czekają mnie suchary i woda :) :) :)

Czy was może też tak strasznie swędzą piersi w trakcie karmienia??? Ja wariuję normalnie. W miarę jak pierś staje się pusta odczuwam takie łaskotanie w środku i na zewnątrz.

Jak "puszcza pierś" (ale nie przy karmieniu) czuję takie lekko "bolesne" łaskotanie, ale jak karmie to nie- chyba że sutków.

Jeżeli chodzi o pieluchy- to u nas aby zużyć 20-30 pieluch to musiałabym specjalnie wybudzać Paulinkę do przebierania ???

Madzia mnie nie swędzą, ale jak zaczynam karmic jadną piersią to czuje jak druga produkuje mleczko - no i to nie jest zbyt przyjemne. zresztą czasami dzieje sie tak w obydwu piersiach na raz nawet bez karmienia (jak mała zapłacze, albo zupenie bez przyczyny. Raz nawet jak przytuliłam Mata do siebie to poczulam jak sie mleczko produkuje :laugh: )

kacha107 pisze:
dziewczyny od ktorego tygodnia podajecie witaminke d3 dzidzi???? od pierwszego dnia trzeciego tygodnia???

Mnie pediatra na wizycie powiedziała, że po skończeniu 3 tygodni, a więc od pierwszego dnia czwartego tygodnia.

Właśnie jak podajecie tę witaminkę?

Ja używam huggisów bo pampersy newborny okazały już sie za małe dla Olci zużyłam jedną małą paczke i teraz
mam hugissy dwójki jakoś mi bardziej pasuja, najlepiej jest jak zmieniam pieluche a mała siusia i wtedy jest cała do przebrania
no i kilka razy kupki były w trakcie przewijania ;D
W nocy śpi nie dłużej jak 2 -2.5 godz kurcze nie wiem czy sie nie najada skoro tak szybko sie wybudza ?

Co do kremów powiem wam że używam do pupy Bubchen i jest rewelka zero odparzen a pupcia śliczna!

Wit D podaję po kapaniu, przed jedzonkiem; bo o ile sie nie myle to jest ona rozpuszczalna w tłuszczach- czyli mleczko jest w sam raz do tego.

reklama
Zahipnotyzowałam dziecko :). Wczoraj po kąpieli o 21:00 karmionko, zasnęła ok.23:00, obudziła się o 02:40, karmionko-przewijanie-karmionko-kołysanie, zasnęła o 03:20, obudziła się 07:00, karmionko-przewijanie-karmionko-chwila kołysania. Zasnęła przed 08:00.Śpi do tej pory jak na razie, czasem coś tam sobie stęka. Wczoraj tez tak było. Czyżbyśmy sie dogadały?. Bo normalnie czuję sie wyspana, co mi się od powrotu ze szpitala nie zdarzyło. Czy może cisza przed burzą...

Do góry