reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pielęgnacja dziecka

Karola7- jak sobie radzisz z tymi tetrowymi pieluchami, używasz majteczki do pieluch wielorazowych ? I jak śpi Igusia, nie budzi się ?

Aniam te pieluchy Pampers Newbaby maja taką siateczkę z duzymi otworami i dzięki temu ta gęsta częśc kupki chowa się pod siateczkę i niewiele kupki ma styczność ze skórą malucha.
Ja teraz kupiłam te Huggisy, ale trzeba je dokładnie zakładać- bo mi często z nich siusiu ucieka bokiem.

reklama
Misia... inaczej, inaczej.... pamietam jak moj brat potrafil zalac sobie wszystko, cale ubranko, a w pieluszce bylo suchutenko ;-)

Misia, chyba tak. Przy chłopcu w tej kwestii jest łatwiej  :).
Pamiętam jak się męczylismy z Natalka jak była mała, aby pobrać od niej mocz na posiew (do kubeczka, czy specjalnego woreczka). Przy chłopcu nie byłoby takiego problemu  ;D.

Ale mi tez kupka potrafiła z Huggisów uciekać, więc chyba też je nieumiejętnie zakładałam-chyba za luźno.

Hmmm. Nic mi wprawdzie z pieluszek nie ucieka (przetestowałam już Happy i teraz jadę na Huggiesach), ale niestety żadnych problemów z oddawaniem moczu Marysia moja kochana nie ma :). Nie moge jej od razu zabierac pieluszki, jak ją przewijam, bo w 90 przypadkach na 100 jeszcze robi siusiu "w locie", jak sie jej nózki podnieise. Zuzywam około 20 pieluch na dobę... ::)

No dziecko moje ma jakąś wyjątkową przemiane materii :). Ale na wadze przybiera, więc się nie martwię. Zmieniam jej często pieluszki, bo już mam przed oczyma wizję odparzeń i żałosnych krzyków (babcia spiewa w chorze i Mała chyba tez pretenduje :)). Na razie ani krostki. A może to zasługa maści pośladkowej, która dostałam w szpitalu. Muszę kogoś do apteki wysłać po ten specyfik, bo najwyraźniej bardzo nam służy. A po Sudocremie tylko skórka złaziła.

Dzięki dziewczyny, pocieszyłyście mnie! Dzisiaj dla świętego spokoju zajechaliśmy z maluszkiem do poradni zważyć go i okazało się, że przybrał 220 g za 5 dni, a więc więcej niż przewiduje "norma". No to się uspokoiłam i na pewno nie będę już Jasieńka budzić specjalnie na karmienie tylko poczekam, aż się sam dopomni.

Popołudniami męczą go bóle brzuszka. Masujemy, wcieramy maść rozgrzewającą, przykładamy ciepłą pieluszkę, ale czasem trudno go uspokoić i uśpić. Też się tak zdarza waszym maluchom? Jak sobie z tym radzicie?

dytek uzywamy majteczek -są super. Ceratki tez mam, ale chyba nie bede ich uzywac.
Madzia 20 pieluch - ja zużyłabym chyba ze 30. U nas dzien wygląda następująco. Mała się budzi, więc ja przewijam, potem cynio, a w trakcie mała robi kupkę. Więc jak jej sie odbije to znowu przewijam, no i mała zaczyna płakac i wpyczac piąstke do buzi. Cysio, kupka, przewijanie itd.

reklama
dziewczyny od ktorego tygodnia podajecie witaminke d3 dzidzi???? od pierwszego dnia trzeciego tygodnia???

Do góry