reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

macie racje, bije sie w piers, niech sie dzieciok wysypia:) i mama przy okazji tez, chociaz z tym ciekzo, bo jakos ostatnio sie grzebie i chodze spac pozno, 24-1:(
A dzieciok wyspany, ma full energii w ciagu dnia, potrfi pospac 30 min raz moze dwa razy w ciagu dnia i to wsio.
Co do fikania w lozeczku, to Marcel tez sie kreci niemolosiernie, dziiaj dwa razy go poprawialam, a i tak obudzil sie w tyl zwrot:)

reklama
Jak nie ma Piotrka włączającego miuzik i tv w nocy to Jaś śpi ładnie. Dzisiaj cycanko 4.30 ale spał do 11.30 w sumie :D
No i ja korzystam, codziennie wybijam z domku ok22.30 na spotkania ze znajomymi :)

Aska jak chcesz to ja se chętnie zamienię na dzieci na kilka nocek. ;)
A co do uwalniania piersi to ja mogę tylko w nocy a i tak przy karmieniu pielucha pod drugą piersia obowiązkokwa. No a w dzien wkładki i bez nich ani rusz. :p

A no i zapomniałam dodać, że od tyogdnia popijamy soczek jablkowy - pycha. Adzisiaj pierwszy raz poszło w ruch jabłuszko. A teraz po nim własnie idzie mega kupsko ::)

ooo no to super :) Iguniu smacznego :)

Słuchajcie, zamierzam jakoś usystematyzować karmienie mojego dziecka. Ponieważ ilość mleczka sukcesywie się zmniejsza, mimo ciągłego stymulowania, picia herbatek laktacyjnych itd. chciałabym mu podawać stale jakieś obiadki, deserki itd. Jak to zrobić? W jakich godzinach najlpiej podawać poszczególne produkty? Madzia help!

oj ja tez chetnie poprosze o porade, zupelnie nie mam pojecia ile taki maluch powinien zjadac, nie chce dawac ani za duzo ani za czesto bo boje sie ze przy jego gabarytach bedzie po prostu za gruby, jezeli na mleku tak rosnie to co bedzie dalej na normalnym jedzonku::)

Ja pewnie nie moge radzic, bo jednak siedze cale dnie z dziekciem i jestem na zawolanie, ale podziele sie z Wami jak ja to robie...bo moze robie zle i mi doradzicie...
jedzonko z cycucia na zadanko, a oprocz tego ok 12 deserek ( juz caly sloiczek wchodzi ), ok 16 maly obiadek ( np zupka, albo warzywa z mieskiem, albo brokuly, albo szpinak-cosik z obiadowych, ale pol sloiczka) i nie codziennie, ale daje tez kaszke ryzowa bananowa, albo jablkowa, albo malinowa, tak ok 18.30-19. No i potem juz cycanko po kapieli, czyli ok 21. I spanko:)
Zmienic cos?

No więc radzę ja:
rano cyś, koło 11 owocki/jogurcik (jak juz będzie można), kolo 14 zupka, 17 - owocki/deserki/jogurcik, wieczorkiem cyś. Tak gdzieś wyczytałam i chyba tak bylo z Matim.

no to teraz ja prosze o radę. Jak mrozicie mleczko (z cychów oczywiste) to jak podem z podawaniem? Kiedy i jak rozmrażacie? Bo ja musze zostawić teściowejna sobotę chyba z litr mleka, żebysmy mogli sobie na weselu pobalować

reklama
ja jak zamrażałam to potem w ten sam dzień kiedy mleczko trzeba było podać wyjmowałam rano z lodówki, ono i tak się zdążało samo rozmrozić, więc rozmrożenie dokonywało się w trakcie podgrzewania w podgrzewaczu albo w garnuszku z wodą gorącą :)

Do góry