reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

ja jak wstaje to generalnie chodze na golasa bo mi sie nie chce ubierać taki upał oststnio - oczywiscie zanim wyjdę z domu cos tam zakładam :)

a co do karmienia to ja tez chetnie cycki uwalniam - tylko mam problem - jak wracam z robo z napęczniałymi cycami i zaczynam karmić Tosię to z drugiegi ciurkiem leci mleko...ekhm... jak by tu zrobbić tak, by sie nie marnowało... od razu mówie, ze jak najpierw jade z laktatorem to leci z drugiego i tak w koło macieju... ;)

reklama
zaangazuj meza zeby pod drugim trzymał butelkę ;)))))
A tak serio, to ja kupiłam na początku muszle laktacyjne (zeby mi brodawki poodpoczywały od ciągłego obcierania się o ubrania) i tam sa dwie nakładki, jedna do "wietrzenia" druga do "zbierania mleka w czasie karmienia" tylko tylko ze wtedy musiałbys miec na sobie cos ca by ją trzymało ;)))
Jak chcesz to moge Ci je podesłać (uzyłam ich tylko kilka razy)

kachna, olcia moj tez patrzy, jak ja cos wcinam, az mi glupio.:)

Najlepsza sytuacja byla jednak jak jadlam kiedys truskawki. Mateo patrzyl sie na mnie i jak wkladalam truskawke do ust smial sie w glos dopoki nie znikla. Potem czekal na nastepna. Az zalowalam, ze nikogo w domu nie bylo, bo by sie to nagralo. Sama sie smialam w glos!

Ja o kamrieniu nagolaska moge pomarzyc...nadal sypiam w staniku i wkaldkach laktacyjnych. Hmm, co wiecej, nigdzie sie bez nich nie ruszam...wczoraj se zapomnialam wsadzic jak szlam na spacer i potem musialam chusteczkami higienicznymi sie wspomagac:)

I teraz tak, mam sie cieszyc czy martwic? Moje dziecko od 3 dni zasypia ok 21-21.30 i spi bez karmienia do 7 rano. Czy to nie zadluga przerwa jak dla niego? Nie wspomne co sie dzieje z moimi cyckami...ech. Budzic go na karmienie?

Moja Natalka juz 5 nocy tak przespała,od 21-6 rano,piersi sie juz przyzwyczaiły
do takiej przerwy,wprawdzie rano sa dosc twarde,ale juz mnie nie zalewa ;D :D

U mnie 4.30 było żarcie, przymusowe, bo ja chciałam spać. Wieczorem zabrałam Jankowi wszystki zabawki, ale skubany zaczął grać w cymbergaja smoczkiem :p Co prawda nie domagał się żeby do niego wstać ale rzucał tym smoczkiem, hałasował grrr...

Aska K pisze:
I teraz tak, mam sie cieszyc czy martwic? Moje dziecko od 3 dni zasypia ok 21-21.30 i spi bez karmienia do 7 rano. Czy to nie zadluga przerwa jak dla niego? Nie wspomne co sie dzieje z moimi cyckami...ech. Budzic go na karmienie?
Tylko się cieszyć a mleczarnia szybko się przestawi na nowy tryb produkcji ;)

Aska powinnaś sie cieszyć chociaż ja Olke dziś obudziłam bo mnie pierś bolała od mleka wiec nakarmiłam ją przez sen ;)
a rano patrze moje dziecko przekręciło sie w wyrku głowa przy szczebelkach a nogi u góry na ramie łózka ;)

reklama
No widzisz, maluchy zaczynaja fikac.
Trzeba coraz bardziej uwazac, tacy z nich cyrkowcy i akrobaci.
Mati odwraca sie w poprzek, przekreca i wtyka nogi w szczebelki,az sie boje ze sie uderzy mimo iz mamy na lozeczku ochraniacz.

Do góry