reklama
Witam wszystkich rodziców, a szczególnie mamy bo jest ich tutaj zapewne zdecydowana większość Pewnie dziwi obecność "brzydkiej" płci, no ale nikt nie mówi że tylko mamusie muszą wiedzieć wszystko o swych pociechach Jestem ojcem 6-miesięcznej Oliwki (pierwsze dziecko-może datego tak duże moje zainteresowanie wszystkim co związane z dzidziusiami) i często odwiedzam Wasze forum, z którego można dowiedzieć się naprawdę wielu ciekawych rzeczy. W związku z tym mam do Was parę pytań.
1) czy zdarzyła się Wam sytuacja, że maluch nie chciał jeść mleka? Oliwka od pewnego czasu nie chce jeść mleka, jedynie gdy zaśnie podstępem podsuwamy jej butelkę i dopiero wtedy wypija całość, inaczej za nic w świecie nie chce pić.
2) Ile średnio dziecko powinno wypić dziennie mleka modyfikowanego? Mała wypija 5 razy po około 100-120 ml Nana-a. Czy to wystarczająco?
Pozdrawiam
1) czy zdarzyła się Wam sytuacja, że maluch nie chciał jeść mleka? Oliwka od pewnego czasu nie chce jeść mleka, jedynie gdy zaśnie podstępem podsuwamy jej butelkę i dopiero wtedy wypija całość, inaczej za nic w świecie nie chce pić.
2) Ile średnio dziecko powinno wypić dziennie mleka modyfikowanego? Mała wypija 5 razy po około 100-120 ml Nana-a. Czy to wystarczająco?
Pozdrawiam
Witam tatusiu Oliwki ;D
U nas to samo mleko jest bleee choc czasami zje, ale za to opyla juz po całym słoiczku obiadku. Mniej weiecej tyle samo wypija mleczka, a jak nie chce i juz długo nie jadł to robie kaszka, a łyzeczka to juz jest super sprawa. Kaszka góra ;D
U nas to samo mleko jest bleee choc czasami zje, ale za to opyla juz po całym słoiczku obiadku. Mniej weiecej tyle samo wypija mleczka, a jak nie chce i juz długo nie jadł to robie kaszka, a łyzeczka to juz jest super sprawa. Kaszka góra ;D
W takim razie widzę, że mamy do czynienia z tą samą sytuacją:mleko blee,ale za to deserki i obiadki zjada bardzo chętnie. Zresztą nie ma się co dziwić teściowa opowiadała, że żona w wieku 6 miesięcy również przestała jeść mleko za to zajadała się ziemniaczkami i sosikiem ;D, a tata żeby zjeść całe mleko musiał mieć obklejoną butelkę czerwonym papierem, żeby nie widzieć białego koloru bo również mleko było blee W późniejszym czasie wrzucę zdjęcie pociechy, żeby się zapoznała z forumowiczami
hehe :laugh:casia1 pisze:oj Misia, jak karmię ze słoiczka, to sobie stanik zostawiam, chociaż jak by się tak zastanowić to z mojej Zuzy taka przysawwka, że ona pewnie i przez stanik by sobie uciągnęła ;D
Kachna321bum
Fanka BB :)
Moje dziecko się wczoraj popłakało, bo nie chciałam mu dać sałatiowocowej A jak dałam mu oblizać łżeczkę to potem się znowu popłakał bo chciał więcej
reklama
Podziel się: