reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
A jak z tymi deserkami?? Kupiłam dzisiaj jabłuszko z jagodą od 4 mies. I tak się zastanawiam. Janek dostał kilka łyżeczek, dosłownie się na to rzucał, ale więcej mu nie dałam bo nie zaczynaliśmy od 2 łyżeczek soku z marchewki czy czekoś takiego. Ta odrobinkqa była na spróbowanie, nie wiem czy może więcej dostać.

Ania2304 pisze:
Tak, tak- skąd ja znam to ciągłe domaganie się mojego towarzystwa ;) Na rączkach mój Jeremiasio też lubi być noszony, ale ja tego unikam bo przy jego 9 kg mój kręgosłup i rączki wymiękają.
Mam do Was pytanie- czy Waszym dziciom często się ulewa? Mój brzdąc to nawt 2 h po jedzeniu potrafi nieźle chlusnąć. Wiecznie jest pod brodą pozalewany i muszę go często przebierać bo fetorek z mleczka nie jest zbyt przyjemny..
Mojej Iguni zdarzalo się czasem ulać nieco, ale ponoć zjawisko to występuje w momencie intensywnego wzrostu, czy też przybierania na masie dziecka. Te 9 kilo to niezły osiąg (choć nie wiem ile miał przy urodzeniu).
Zawsze oczywiście warto skonsultować z pediatrą

Kachna321bum pisze:
A jak z tymi deserkami?? Kupiłam dzisiaj jabłuszko z jagodą od 4 mies. I tak się zastanawiam. Janek dostał kilka łyżeczek, dosłownie się na to rzucał, ale więcej mu nie dałam bo nie zaczynaliśmy od 2 łyżeczek soku z marchewki czy czekoś takiego. Ta odrobinkqa była na spróbowanie, nie wiem czy może więcej dostać.
ja daje pół wikszego słioczka lub cały malutki i jest ok ! PAMIETAJ żE kupka bedzie po tym ciemna co bys sie nie wystraszyła że cos nie tak ;)

U mnie jabkło z jagodą nie przechodzi, zeby nie wiem co. Krzywi się i pluje, nawet po wmieszaniu kilku łyżeczek glukozy. Marczew też jest bleee. Słoiczka z brokułami to się nawet boję otworzyć.Natomiast REWELACYJNIE przechodza banany. Gniecione, tudzież ze słoiczka (wprawdzie są od 7 m-ca zycia, ale wypróbowałam i daję). I przepięknie wciąga soczki Gerbera. Kupa jak złoto, jeśli można to tak nazwać ;D.

Laseczki miałyście już może nowe Pampersy ?? Kupiliśmy w  niedzielę w Selgrosie...niby te same 4 ale jednak inne mają zupełnie inny tył taki rozciągający się i bardziej przylegają. Ja uważam że są ekstra, kurcze naprawdę nic nie odstaje i można je doskonale dopasować do małego tyłeczka.
W paczce była ulotksa że to seria specjalna, mam nadzieję że takie już zostaną

Magduśka, bo Pamperaki czwórki są w dwóch rodzajach. Maxi i Maxi plus. Tych Maxi plus jest w paczce 70sztuk, a Maxi jest 76. My tez jedziemy w czwórkach, bo przynajmniej nic się bokami nie wychluptuje, a Marysia spi ze mną i tylko w bodziaku z krótkim rękawkiem i trza uważać na strumienie nocnego moczu :D

reklama
Do góry