reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

wiesz moja droga... dzieci dziela sie na czyste i szczesliwe...
ale nie wiedzialam ze to dotyczy tez niemowlakow... ;)

reklama
:laugh:
pamietam w jakim byliosmy szoku, jak polozna powiedziala mi, ze nie kapiemy maluszka dopoki pepuszek nie odpadnie..........a tak a propos jak to dawno temu bylo :laugh:

Mma prosbe o 2 rady. jedna czy bierzecie witaminy? Bo ja sie przestraszylam, ze jak daje witamine D to nie moge brac witamin gdzie ona jest bo bedzie jej za duzo, ale nie wiem czy dobrze mysle,a teraz zaczely mi sie robic zajady i mysle, ze jednak powinnam brac jakies witaminy.
Druga sprawa to smoczek. Nie daje jej Zuzi, ale teraz zaczela sssac lapki i tesiowa mnie przekonuje, zeby jej jednak dawac smoczek bo dziecko po odruch ssania i po co odbierac dziecku taka przyjemnosc. Z drugiej strony przeczytalam, ze to moze zaszkodzic przy karmieniu (zaznacze, ze zuzia jeszcze nigdy nie jadla z butelki)/ Moja kumpela, ktora ma rok starszego synka mowi, ze smoczke uzaleznia i ze jesli nie ma takiej dramtycznej potrzeby tzn nie placze okropnie to nie dawac smoczka bo potem ciezko od niego odzwycziac. I juz sama nie wiem czy watto teraz 2 miesieczne dziecko uczyc smoczka? A jak tak to jaki jej dawac?

Ida, w tym wieku nie dawaj jej smoczka, nie oplaca sie, odruch ssania niedlugo zacznie zanikac... :)
a ze ssnie lapki, to nic absolutnie nie szkodzi (nie wiem skad sie wzelo takie przekonanie, ze ssanie lapek jest czyms zlym), przynajmniej odpowiednio wczesnie zda sobie sprawe, ze je ma...
... a za jakis czas bedzie ssala rozniez stopy... dzieciaczki juz tak maja... :)

ja sie teraz zastanawiam, jak Prezesowi odstawic smoczek... wiem ze Doxa tez trenuje... ciekawe jak jej idzie... :)

Mnie pediatra powiedziała żeby dawać smoczka bo mały wisiam mi na cycu non stop i że jak będzie głodny to zaraz mu się przypomni jak ssac bo ja również miałam obawy że nie będzie umiał ssać po smoczku piersi,ogólnie smok słabo się przyjął tylko jak jest głodny a i tak szybko się orientuje że to z tego nic nie leci i się drze co do witamin to też mi się robią zajady i też daje wit d3 także sama jestem ciekawa co robić

Karen, ale mala Idy ma juz prawie 2 miesiace... jak sie dotad uchowala bez smoka, to po co teraz zaczynac...
...a moga sie pojawic problemy z ssaniem cycka... ja m.in. przez to nie karmie, i chyba Magdusiek tez miala po smoczku jakiej dziwne akcje...

Ida zajady to od niedoboru którejś z wit B (już nie pamiętam dokładnie której) a nie D!!!
Ja biorę witaminy (na zmianę Feminatal i Prenatal), zajadów nie mam.
Przed ciążą jeśli robiły mi sie zajady to pomagało po prostu branie wit B kompleks (najlepiej nie produkcji Polfy Warszawa - bo jakoś nie działa, tylko np Polfy -Kutno lub Kraków)

A gruszką to se sama wymiataj  ;D

Teddy,
Samo z a jakiś czas wyjdzie. Ale miałam ten sam problem, Jas miał tyle miodu, że do mleka Oli by aż nadto starczyło. Wydłubałam takim wielkimi patykami dla Niemowląt i już lepiej słyszy ;)

Co do interesu to w żadnym wypadku nie knajpa. Własną pięścią bym się zabiła ::)

Sex shop powiadasz Frezja.... hm muszę to przemyśleć ;D

reklama
Do góry