reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Bardzo proszę!:happy:
Ale, powiem Wam jak poszłam do pierwszego z brzegu okulisty z Dawidem a ona najpierw badała go na kaczuszkach i domkach - Dawid juz czytał-i stwierdziła,że ona juz sama nie wie jak to z nim jest, bo raz kaczuszke poznaje( taka ze 40 cm) a raz nie ( takiej z 5 cm.)Potem bez słowa wyjaśnienia stwierdziła, że przy jego wadzie ponad 3,5 diopri nie musi miec okularów, to mnie zagotowała. Na koniec jej tylko powiedziała, że nie musiała się męczyć na obrazkach, bo wystarczyło zapytac ile dziecko ma lat i czy zna litery!:confused:

No ale okulista też człowiek!:-ptylko szkoda,że lekarz:baffled:

reklama
dziewczyny,
mojemu dziecku podczas oddychania słychać "charczenie" w drogach oddechowych, a w nocy to jest jak chrapanie. Zuzi po urodzeniu stwierdzili w szpitalu sapkę, i właściwie od tamtej pory to się za nia ciągnie. Powiem wam szczerze, ze ja tak nie zwracam na to uwagi, chyba się przyzwyczaiłam do jej "oddechu". Ale jakoś ostatnio duzo osób mnie pyta o to jej "charczenie". Może to podłoże alergiczne, i stąd u niej katarki? Nie mam pojęcia co z tym robić...

Tez mi sie wydaje, ze na sapke to juz za duza Zuza, ale u niemowlat to jeden z objawow swiadczacych o alergii. Tak mi sie wydaje, ale nie jestem pewna:eek:

chyba do 3 roku dzieci mają sporą tę wadę rozwojową.

No i tak jak Kasiek piszesz, jeśli nie widac zeza albo uciekającego oczka to nie koniecznie trzeba iść do okulisty, ale trzeba OBSERWOWAĆ!!!

Niektórzy mówią aaaa małemu dziecku mogą uciekać oczka, ale to nie prawda, wtedy większe prawdopodobieństwo pogłębiania się wady.

To jest tak że jedno słabsze oczko wyłącza się a drugie pracuje i wada się pogłębia.....

ok muszę lecieć bo Iga................

kochane, muszę iść z nią do lekarza.

Vertigo Zuzia znów ma ssypany brzuszek- to samo co wtedy myślałysmy ze to po szczepieniu... :-(

mala, wspolczuje! musisz pokazac. cholera wie po czym. a co jadla?
Tola cala w pokrzywce i sra na potege - efekty uboczne dzialania antybiotyku. qrde, zastanawiam sie czy nie skontaktowac sie z pediatra, bo dzieciak wymeczony. ale z drugiej strony mowila, ze tak moze byc, wiec pewnie i tak nam leku nie zmieni. no nic- do pon sie przemeczymy i potem sie zobaczy

Vertigo, aja myślę, ze powinnaś skonsultować z ped. U chłopców jak tak bywało to zmieniałam. No i wyszło na to,że nie mogą dostawać antybiotyków penicylinopochodnych.
A nadia jak w zaszłym roku po augumentinie miała drożdże i sranko to nasza ped powiedziała,że w takim razie lepiej nie dawać penicylinopochodnych

reklama
Do góry