reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
U nas: kąpiel, kolacja (kaszka podawana łyżeczką), mycie ząbków, łóżeczko - tatuś czyta książeczkę i spanie do rana ;)

Ja myslalam o wodzie do picia, ale Nati nie lubi a po wszystkim innym zeby i tak trzeba myc, nawet herbatce. On po prostu lubi sie nassac z butli, a pozniej i tak go musze tachac do mycia.

U nas: mleczko, pół godziny później kąpiel, mycie ząbków, "Brzechwa dzieciom" i spanko :-)
Wieczorny rytuał nawet mnie się bardzo podoba :-)

Ja od urodzenia smaruję Julce całe ciałko (buzię również) oliwką.Jak była mniejsza robiłam to codziennie po kąpieli, teraz gdy skończyła rok co 2 ,3 dni.

Jak do tej pory nie miała problemów z odpażeniami czy uczuleniami skórnymi:-D

Ja Igę od czasu do czasu smaruję po kompieli ciekłą parafiną.

Iga tak jak Julka nie ma problemów ze skórą.
Buzię smarujemy jak wychodzimy na dwór, jak tatuś nie zapomni;-)

smarowalam parafina. teraz uzywamy serii hipp. po kapieli w plynie i myciu glowy szamponem, masujemy sie mleczkiem. buzie smaruje kremem z tej samej serii. na spacer nivea na kazda pogode.

reklama
Do góry