reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Orzeszku,
Przy Olce używaliśmy na zmianę pampersowych z huggisowymi. Było ok. A jak będzie tym razem, zobaczymy. Chociaż pamiętam, że do Olki w szpitalu miałam jako pierwsze chusteczki, te penatenu. Zresztą jak i wszystkie kosmetyki. Oli nic nie uczulało.

reklama
patka :)dziekuje widac co polozna mowi inaczej...

malgosiu ha :) dziekuje, nie ma widac z tego wyraznych preferencji ;)

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz. Raczej nie zakładałabym, że każdy Maluch to wyjątkowo alergiczny przypadek.
Przynajmniej z Olką tak było.
Teraz też się nie nastawiam, jak bedzie, to sie bedę martwić, ale mam zamiar prowadzic Małego tak jak Olę, to znaczy w "spartańskich" warunkach!

;D Małgoś Ty masz przynajmniej doświadczenie, spartańskie warunki to będą miały maluszki takich mam jak ja - wszystkiego się będę uczyć "na żywca" (nawet małych dzieci w rodzinie teraz nie było - nie licząc mojego kuzyna, któremu się urodził syn, ale mieszkają tak daleko, że kontaktu brak)

;D Co mam nie dać. Dzidzię się zrobiło to dzidzię się wychowa ;D Tylko proszę bez uwag o nietypowych metodach wychowawczych ;D ;D

Kochana, jak kiedyś Olka usłyszała, jak się z Jachem przekomarzamy na temat Małego i przypadkiem padło zdanie "zrobiliśmy dziecko" to natychmiast była reakcja "Jak to, zrobiliście? Czyli jak?" Musieliśmy się tłumaczyć, cali czerwoni, ale na dzien dzisiejszy Ola już wie, że "dziecko rodzi sie pupą" ;)

Orzech pisze:
a ja tez dodam do pepka, ze pieluszki jesli sa jednorazowe ( tetrowe nie wiem) powinny byc zawiniete tak, zeby pepus byl na wierzchu - nie w wilgotnym srodowisku pieluszkowym (wilgotnym nie znaczy koniecznie przesiusianym - to tez madrsc od poloznej.

A ja mam pytanie dotyczace chusteczek wilgotnych do wycierania pupci...jakie kupujecie??
Kiedys Lundsay pisala o jednam typie pampersow, ktory podobno sie nie sprawdzi - ktorty to?
orzeszku z tego co pamiętam lindsay pisała o tych z aloesem...

tak pisalam o tych aleosowch pampersach. ale to tez nie regula,ze zawsze uczulaja. ja akurat ich nie kupie. kupilam za to fajne hugies chyba sensitive i maja bardzo delikatny zapach w sam raz dla takiego maluszka co to sie dopiero urodzil.

reklama
malgosia_76 pisze:
Kochana, jak kiedyś Olka usłyszała, jak się z Jachem przekomarzamy na temat Małego i przypadkiem padło zdanie "zrobiliśmy dziecko" to natychmiast była reakcja "Jak to, zrobiliście? Czyli jak?" Musieliśmy się tłumaczyć, cali czerwoni, ale na dzien dzisiejszy Ola już wie, że "dziecko rodzi sie pupą" ;)
;D Moja mamuś ze mną poszła na łatwiznę, miała cc i na moje usilne prośby wytłumaczyła mi, że mnie po prostu lekarze wyjęli. Długo myślałam, że wszystkie dzieci wyjmuje się operacyjnie z brzucha mamy ;D

Do góry