reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

OK dziekuje Lindsay, ale swoja droga wiele roznych chusteczek jest z aloesem, jest tez wiele roznych bezzapachowych....hhhhmmm
Pojde jeszcze raz jutro i poogladam je dokladniej..... ;)
A juz myslalam, ze frajda zakupow mi sie skonczyla ;)

reklama
Malgos mam nadzieje ;)

Lindsay ja jeszcze raz sie czepie tych chusteczek ;) bo bylam znowu w sklepie - po drodze do apteki po zelastwo - "pampers sensitive sa z aloesem i rumiankiem- to o tych Ty mowilas?

Małgosiu pytam Ciebie bo Ty już rodziłaś, a nie wpadłam na to by zapytać położnej w SzR (ale jeśli ktoś wie niech się wypowie i oświeci mnie ciemną masę ;)).
Jak jest z pielęgnacją noworodków w szpitalu. Czy kąpiemy i myjemy maleństwa same? A co z art. higienicznymi tzn czy mamy mieć własne mydło, oliwkę, spirytus do pępuszka itd? Nie ma tego na liście ze szpitala, a przymierzam się do pakowania torby i zaczęłam się nad tym zastanawiać.

Orzech ja jestem wzrokowiec i tamte byly w zielonym opakowaniu, raczej ciemnozielonym. ale tu bardziej chodzi o skladnik jakim jest aloes i ktory moze uczulac. kup male opakowanie i najwyzej sprobuj. ja jakos tak w ogole nie lubie firmy pampers :)

aaa widzisz Lindsay od tego trzeby bylo zaczac, ze nie lubisz tej firmy :laugh:

Macie racje, kupie, wyprobuje i podziele sie doswiadczeniami ;)

nie przepadam to fakt,ale nie dlatego "bo tak" tylko nie mam dobrych doswiadczen. a jak bylo z aloesem to juz kiedys opowiadalam. dlatego najlepiej wyprobowac choc ja akurat nie bede na razie z aloesem uzywac. wole rumianek choc tez roznie tez o nim mowia.

Patka u mnie to było tak że kąpano noworodki samemu, oczywiście można było liczyć na pomoc fachową.Były też przygotowane stoliki do przewijania(aż dwa;)) i podstawowe kosmetyki, spirytus, linomag i puder.Ale i tak wszystkie mamy miały swoje kosmetyki.To było 9 lat temu...Myślę że to zależy od szpitala, ale chyba co swoje to swoje.

Patka,
W tym zakresie to niestety Ci nie pomogę. Sama muszę sie wszystkiego dowiedzieć. Moja Ola w 12 godzin po porodzie została przewieziona do IMiD na operację i juz jej nie miałam przy sobie. W Instytucie po operacji, nie była kąpana przez 10 dni, ze względu na rany pooperacyjne i cewniki. Przemywaliśmy ją chusteczkami i wodą w miseczce, ale też tylko troszkę, ponieważ leżała na golaska w inkubatorze i nie pozwalali jej ani myć, ani tym bardziej ubierać, właśnie po to żenby rany szybciej sie goiły. Nawet pampersa miała tylko pod pupą rozłożonego, a nie zawiniętego. Także w kwestii kąpieli jestem zielona!

reklama
Dzięki dziewczyny :) Pewnie zabiorę swoje kosmetyki dla maleństwa. Ale jeszcze mam jedno spotkanie w SzR (i to akurat zwiedzanie szpitala) więc jeszcze podpytam jak to jest na Żelaznej (jak tylko nie zapomnę ;) Skleroza niestety nie boli)

Do góry