reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

Bosze ja nie mam z kim Ady zostawić, żeby chodzić na wszystko. U mnie jednak widzę dużo dają codzienne spacery, jednak 2h za wózkiem też robi swoje :-p

reklama
Lilijanna - pewnie ze robi, moja babka od plywania doradzila mi abym kupila sobie adidasy do chodzenia i energicznym krokiem szla z wozkiem. do tego raz w tyg plywanie. duzo daje :)

rowniez i ja mysle aby zaczac cwiczyc, przed ciaza cwiczylam TAE BO ale to zbyt mocne cwiczenia tymbardziej ze mialam cc 6 pazdziernika ide do ginekologa wiec spytam sie od kiedy moge zaczac cwiczyc. Fakt szybko spadlam z wagi i to juz jak bylam w szpitalu .Teraz brakuje mi 2 kg aby byc tak jak przed ciaza wiec nie jest zle..... ale ja chce bardziej schudnac tak wiec zadnych slodyczy i przekasek !!!!!!!!!!!!!

Riba_1 - ja póki co faktycznie spaceruję, ale hmmm mam siebie taki fajny 3km odcinek między polami niedaleko mnie to spacerkiem mogę tam dojechać, a potem energiczny krok, no kurczę nie pomyślałam, dzięki :tak:
Bogusia007 - powolutku do celu, ja też chcę zrzucić dodatkowe 15 kg, które nie wiadomo kiedy i jak mi się uzbierało sprzed ciąży :zawstydzona/y:

Ehhhh temat wagi to temat rzeka ;-) Mi jeszcze jakieś 4 kg zostaly sprzed ciąży. W ciąży marzyłam o tym zeby chociaż 2 kg mi zostały a teraz marze o tym żeby zrzucić wszystko co przybrałam i może nawet trochę wiecej, bo nie wchodze w zadne "dżinsy" sprzed ciąży, w bluzki zresztą też bo mi piersi "wywaliło" :-D !!!!!!!!!!! Normalnie masakra jakaś. W spodnie wizytowe też tak średnio wchodzę, tzn wbijam się ale z trudem się dopinam a tu chrzest za pasem. Całe szczęście mam dłuższe bluzki więc chyba jakoś ten mankament zatuszuję :-)

ja kupilam sobie az 2 pasy (na rzepy i wciagany) - nie wiem po co, bo to chyba systematycznie trzeba nosic, a ja olalam :) ten wciagany bede wykorzystywac pod ciuchy, aby szczuplej wygladac hehe. ale tak szczerze to sa rozne opinie - ogolnie ponoc pomagaja

ja pas raz nosze raz nie... Ale jak nosze to widze, ze skora na brzuchu jakos bardziej "sie wciaga". CZyli jest poprawa. A moze to zasluga specyfikow? Nie wiem. Ale wiem, ze po pasie chodze bardziej wyprostowana no i plecy mniej bola. :)

reklama
Ja słyszałam, że pasy powinno sie nosić tylko po to żeby tymczasowo wciągnąć brzuchol. Mięśnie i skóra muszą się same zejść, a ściskanie ich zamiast wzmacniać tylko osłabia tkanki :/

Do góry