reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Ja to chyba jestem blondyna ?? O co chodzi z tym balonikiem?? Widziałam filmy na youtube i byłam na ich stronie, a nadal nic nie wiem....

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...
u mnie nowe się nie pojawiły , ale mam kilka po pierwszej ciąży ;)
ale z własnego doświadczenia wiem ze można się smarować najlepszymi i najdroższymi kremami czy oliwkami , ale jak skora jest mało elastyczna i podatna na rozstępy to niestety nic nie pomoże ;)
tak jak pisałam to wszystko genetyka i ciało...

u mnie nowe się nie pojawiły , ale mam kilka po pierwszej ciąży ;)
ale z własnego doświadczenia wiem ze można się smarować najlepszymi i najdroższymi kremami czy oliwkami , ale jak skora jest mało elastyczna i podatna na rozstępy to niestety nic nie pomoże ;)
tak jak pisałam to wszystko genetyka i ciało...

dokladnie zgadzam sie z toba!!!!
mi wychodza tylko na piersiach a smuruje sie regularnie- takze to tylko genetyka.

Ja siebie całą smaruje, ale to że będę miała na piersiach to wiem od dawna, bo jak mi urosły piersi w okresie dojrzewania w ciągu 2 miesięcy z A do C to rozstępy od razu się pojawiły... Teraz na razie nie mam żadnych, a te sprzed ciąży dziwnie znikneły, ale pojawiły się małe czerwone żyłki zamiast nich więc z tych żyłek na 100% będą rozstępy :(

Moja siostra była puszysta przed ciążą, smarowała się drogimi preparatami, a i tak jej wyskoczyły ale tylko na udach. Fakt genetyka i tyle :)

Bogusia007-ja używam Musteli, ale tak jak piszą dziewczyny, myślę że to kwestia genetyczna-możesz się w ogóle nie smarować, a jak nie masz tendencji do rozstępów to ich nie będzie:sorry: Ja na wszelki wypadek smaruję-przezorny zawsze ubezpieczony;-)

ja uzywam Ziajki na wszelki wypadek i poki co nie mam ani jednego rozstępu. ale chyba nie mam skłonnosci, bo w rodzince nikt nie miał. poza tym staram sie cwiczyc w miare regularnie. jutro na basen sie wybieram, jesli bedzie troche cieplej niz dzis, bo wieje zimny wiatr :(
któraś chętna? :)

ja dziewczyny używam oliwy z oliwek. Jak na razie rozstępów brak - al mi brzuszek i biust rośnie powolutku, więc może dlatego. Zobaczymy jak będzie dalej.

reklama
mam problem z brodawkami... czuję, że mi skóra pierzchnie i jest strasznie sucha... co mam sobie na to kupić?

Fiuufiuu mam dokładnie to samo... to znaczy teraz to w zasadzie już nie... smaruję je gliceryną i super mi się wszystko zagoiło i skóra doszła do normalności...a brzusia jak smaruje oliwka to też od razu piersi, pomaga...

Do góry