reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Ja to chyba jestem blondyna ?? O co chodzi z tym balonikiem?? Widziałam filmy na youtube i byłam na ich stronie, a nadal nic nie wiem....

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...
u mnie nowe się nie pojawiły , ale mam kilka po pierwszej ciąży ;)
ale z własnego doświadczenia wiem ze można się smarować najlepszymi i najdroższymi kremami czy oliwkami , ale jak skora jest mało elastyczna i podatna na rozstępy to niestety nic nie pomoże ;)
tak jak pisałam to wszystko genetyka i ciało...

u mnie nowe się nie pojawiły , ale mam kilka po pierwszej ciąży ;)
ale z własnego doświadczenia wiem ze można się smarować najlepszymi i najdroższymi kremami czy oliwkami , ale jak skora jest mało elastyczna i podatna na rozstępy to niestety nic nie pomoże ;)
tak jak pisałam to wszystko genetyka i ciało...

dokladnie zgadzam sie z toba!!!!
mi wychodza tylko na piersiach a smuruje sie regularnie- takze to tylko genetyka.

Ja siebie całą smaruje, ale to że będę miała na piersiach to wiem od dawna, bo jak mi urosły piersi w okresie dojrzewania w ciągu 2 miesięcy z A do C to rozstępy od razu się pojawiły... Teraz na razie nie mam żadnych, a te sprzed ciąży dziwnie znikneły, ale pojawiły się małe czerwone żyłki zamiast nich więc z tych żyłek na 100% będą rozstępy :(

Moja siostra była puszysta przed ciążą, smarowała się drogimi preparatami, a i tak jej wyskoczyły ale tylko na udach. Fakt genetyka i tyle :)

Bogusia007-ja używam Musteli, ale tak jak piszą dziewczyny, myślę że to kwestia genetyczna-możesz się w ogóle nie smarować, a jak nie masz tendencji do rozstępów to ich nie będzie:sorry: Ja na wszelki wypadek smaruję-przezorny zawsze ubezpieczony;-)

ja uzywam Ziajki na wszelki wypadek i poki co nie mam ani jednego rozstępu. ale chyba nie mam skłonnosci, bo w rodzince nikt nie miał. poza tym staram sie cwiczyc w miare regularnie. jutro na basen sie wybieram, jesli bedzie troche cieplej niz dzis, bo wieje zimny wiatr :(
któraś chętna? :)

ja dziewczyny używam oliwy z oliwek. Jak na razie rozstępów brak - al mi brzuszek i biust rośnie powolutku, więc może dlatego. Zobaczymy jak będzie dalej.

reklama
mam problem z brodawkami... czuję, że mi skóra pierzchnie i jest strasznie sucha... co mam sobie na to kupić?

Fiuufiuu mam dokładnie to samo... to znaczy teraz to w zasadzie już nie... smaruję je gliceryną i super mi się wszystko zagoiło i skóra doszła do normalności...a brzusia jak smaruje oliwka to też od razu piersi, pomaga...

Do góry