reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

od łożyska do moich włochatych okolic jest kawałek więc nie szaleje, że truję dziecko, bo depilacja to raz w miesiącu kremem.

a tak z innej beczki- naszła mnie taka refleksja, że przecież kilka lat temu miałam problem z założeniem tamponu, bo wydawało mi się, że to taaakie wielkie coś jest, a teraz przyjdzie mi urodzić kloca....Za Niemenem Czesławem zanucę: "dziwnyyyyy jest teeeen świat"

reklama
a tak tak, mnie nachodzą podobne myśli... wydaje mi się, że zdecyduję się na cesarkę na życzenie... nie podołam temu wyzwaniu!!!

Martatt ja standardowo używam maszynki, jakoś nie chce mi się depilacji woskiem, być może umów się na depilację woskiem będziesz miała ok. miesiąca spokoju, a zobaczysz, że odrastające włoski są cieńsze, ba! nie odrosną tak od razu wszystkie:) Ja też należę do bujnowłosych, czyli jadę z nogami, rękami, pachami, nawet zdarza mi się plecki i brzuch:D:D:D:D więc mam ubaw co nie miara, czasem wydaje mi się, że jestem jak świnka :D W lecie bez depilacji woskiem ani rusz, bo wiadomo, po maszynce od razu odrastają włoski, kłują i są denerwujące.
Fiufiu ja zakupiłam epi-no, które ma mnie ochronić przed nacięciem krocza:D i jak sobie wyobrażę, że muszę napompować ten balonik, a następnie przeć to już się boję:D ale to temat nie na ten wątek:)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a nie orientujecie się może czy można rozjaśniać będą w ciąży włosy - ale na ciele? Wcześniej rozjaśniałam sobie Sally Hansen rozjaśniaczem, bo niestety jestem brunetką i mam kilka na brzuchu i na dole pleców i chciałabym sobie rozjaśnić i się boje a na ulotce (po ang.) nic nie pisze....:confused:

Martatt ja standardowo używam maszynki, jakoś nie chce mi się depilacji woskiem, być może umów się na depilację woskiem będziesz miała ok. miesiąca spokoju, a zobaczysz, że odrastające włoski są cieńsze, ba! nie odrosną tak od razu wszystkie:) Ja też należę do bujnowłosych, czyli jadę z nogami, rękami, pachami, nawet zdarza mi się plecki i brzuch:D:D:D:D więc mam ubaw co nie miara, czasem wydaje mi się, że jestem jak świnka :D W lecie bez depilacji woskiem ani rusz, bo wiadomo, po maszynce od razu odrastają włoski, kłują i są denerwujące.
Fiufiu ja zakupiłam epi-no, które ma mnie ochronić przed nacięciem krocza:D i jak sobie wyobrażę, że muszę napompować ten balonik, a następnie przeć to już się boję:D ale to temat nie na ten wątek:)

Kochana pierwsze- ból, nie zniosłabym, naprawdę jestem mało wytrzymała... A drugie- nawet , gdybym się odważyła to moje atopowe zapalenie skóry dopiero da mi się we znaki także jestem w kropce... ale sam ból już wystarczająco mnie odstrasza. Bo mam tak wielkie cebule, że wyrwanie jednego włoska to już wielkie darcie mordy!!!
A powiedz coś więcej o tym baloniku, weszłam na ich stronę i wydaje się to być ciekawa sprawa, ale jakoś więcej info nie mogę znaleźć... ślepa ja, czy co...?

reklama
epi-no ...jeju zobaczylam w necie to ...łomatko balonik do tyłeczka :D a kiedy się to to używa, w trakcie pierwszej i drugiej fazy porodu czy jak

Do góry