reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Ja też mam bujne owłosienie ale póki co radzę sobie maszynką. Czasem też wyglądam jak zarzynana świnka - od razu bąble itp, ale czasem uda się i bez tego. Jakoś depilator i wosk w tych miejscach do mnie nie przemawiają. Jak mi coś wyskakuje smaruję maściacynkową, albo sudocremem - czasem pomaga... Mam też problem z wrastającymi włoskami po depilacji - to dopiero masakra!!
A wiecie co? Dodatkowo w miejscach intymnych zaczęło mnie swędziec i też skóra jakby mi sie łuszczy (nie jest to infekcja intymna-tam jest czystko, tylko ewidentny problem skórny) - szlag mnei trafia bo ciągle coś mnie swędzi... jutro idę do dermatologa spytać o co c'mon - może coś doradzi....

Ja zamierzam rodzić siłami natury i mam nadzieję, ze przeżyję. Ostatnio próbwoałam ogladać filmiki z porodów, ale jakoś stałam się bardzo na nie wrażliwa i chyba wole tego przez jakiś czas nei robić, zeby się nei zrazić ;-)
A o baloniku zaraz zpoczytam bo z tego co tu napisałyscie to aż się boję ;-)....

no jak ja widziałam na jednym z filmików to nacięcie krocza to się załamałam... wolę wydać nawet tysiąc aby tego uniknąć, jeśli mnie coś przekona do naturalnego porodu...

ja w 1 ciazy stosowalam oliwki kremy delikatny masazyk ze szczypnieciami..i guzik 3 tyg przed terminem pocielo mnie
teraz w zasadzie mam to gdzies..bo i tak nic nie zrobie widac taka uroda

No i mi się przypomniało o co od wczoraj chcę zapytać!!! Nie mogę nigdzie znaleźć o tym info... Otóż zmienia mi się owal twarzy, tzn. moja szczęka robi się jakaś kwadratowa... jak u Schwarzeneggera!!!
Nie wiem co jest, czy któraś z Was miała coś takiego lub zna takie przypadki? Wydaje mi się, że kiedyś słyszałam opinię, że w ciąży z chłopakami męski testosteron może wpływać na rozrost kości czy właśnie szczęki, coś takiego. To możliwe? Właściwie nie przeszkadza mi to jakoś bardzo , póki nie jest zauważalnie dla obcego widoczne... Nawet fajny ryjek mam;]
Ale dla samej ciekawostki chciałabym usłyszeć od was czy to bzdura czy może jest w tym jakaś racja.

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...

smarowac sie smaruje codziennie a i tak pojawily sie roztepy i tez na biodrach jak narazie tylko :) oby jak najmniej

reklama
U mnie na razie nic-i mam nadzieję, że tak zostanie do końca ciąży:tak: Po poprzedniej nie mam ani jednego, więc może teraz też się uda;-)

Do góry