reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Piękne i zadbane sierpnióweczki :)

reklama
Ja też mam bujne owłosienie ale póki co radzę sobie maszynką. Czasem też wyglądam jak zarzynana świnka - od razu bąble itp, ale czasem uda się i bez tego. Jakoś depilator i wosk w tych miejscach do mnie nie przemawiają. Jak mi coś wyskakuje smaruję maściacynkową, albo sudocremem - czasem pomaga... Mam też problem z wrastającymi włoskami po depilacji - to dopiero masakra!!
A wiecie co? Dodatkowo w miejscach intymnych zaczęło mnie swędziec i też skóra jakby mi sie łuszczy (nie jest to infekcja intymna-tam jest czystko, tylko ewidentny problem skórny) - szlag mnei trafia bo ciągle coś mnie swędzi... jutro idę do dermatologa spytać o co c'mon - może coś doradzi....

Ja zamierzam rodzić siłami natury i mam nadzieję, ze przeżyję. Ostatnio próbwoałam ogladać filmiki z porodów, ale jakoś stałam się bardzo na nie wrażliwa i chyba wole tego przez jakiś czas nei robić, zeby się nei zrazić ;-)
A o baloniku zaraz zpoczytam bo z tego co tu napisałyscie to aż się boję ;-)....

no jak ja widziałam na jednym z filmików to nacięcie krocza to się załamałam... wolę wydać nawet tysiąc aby tego uniknąć, jeśli mnie coś przekona do naturalnego porodu...

ja w 1 ciazy stosowalam oliwki kremy delikatny masazyk ze szczypnieciami..i guzik 3 tyg przed terminem pocielo mnie
teraz w zasadzie mam to gdzies..bo i tak nic nie zrobie widac taka uroda

No i mi się przypomniało o co od wczoraj chcę zapytać!!! Nie mogę nigdzie znaleźć o tym info... Otóż zmienia mi się owal twarzy, tzn. moja szczęka robi się jakaś kwadratowa... jak u Schwarzeneggera!!!
Nie wiem co jest, czy któraś z Was miała coś takiego lub zna takie przypadki? Wydaje mi się, że kiedyś słyszałam opinię, że w ciąży z chłopakami męski testosteron może wpływać na rozrost kości czy właśnie szczęki, coś takiego. To możliwe? Właściwie nie przeszkadza mi to jakoś bardzo , póki nie jest zauważalnie dla obcego widoczne... Nawet fajny ryjek mam;]
Ale dla samej ciekawostki chciałabym usłyszeć od was czy to bzdura czy może jest w tym jakaś racja.

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...

Jak tam dziewczyny idzie Wam smarowanie się...?

Pojawiły się już jakieś rozstępy? U mnie w sumie jeden w okolicy bioder, mam raczej wąskie biodra i to chyba dlatego:)
Brzuszek jak na razie gładziutki...

smarowac sie smaruje codziennie a i tak pojawily sie roztepy i tez na biodrach jak narazie tylko :) oby jak najmniej

reklama
U mnie na razie nic-i mam nadzieję, że tak zostanie do końca ciąży:tak: Po poprzedniej nie mam ani jednego, więc może teraz też się uda;-)

Do góry