reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna w ciąży

Ankami ten BEPANTHEN to ja do piersi stosowałam jak urodziłam Olę na podrażnienia jak mi krwawiły brodawki-od karmienia-jest rewelacyjny.

i sprostowanie-właśnie wyczytałam w necie::::

Jak często zmieniać kremy?
Co 4-6 tygodni. Tyle czasu wystarczy, by używany kosmetyk spełnił dobrze swoje zadanie. Jeśli jednak znajdziesz krem, który szczególnie ci odpowiada, nie zmieniaj go. Nie jest wcale prawdą, że skóra przyzwyczaja się do określonych składników i w związku z tym po pewnym czasie krem słabiej działa.

wyszło na to że nie miałam racji-ale raz piszą tak a raz tak i bądź tu mądra...:zawstydzona/y:

reklama
:-) Czesc dziewczyny:-) u mnie to w ogole kaplica:-( puchna mi nogi i rece a jak bedzie lato to w ogole chyba beda wygladaly jak poduszkowce:szok: zaczynam sie intensywniej pocic<fujjjjjjjjjjjjj>jak ja tego nie lubie:wściekła/y: kreska sie nie pojawila ale troszke wloskow na brzuszku przybylo:laugh2: paznokcie,wlosy i cera bez poprawy:sick: a tak w ogole to przytylam po buzi i nie wygladam ciekawie a na dodatek ostatnio mam cale nogi czerwone szczegolnie wieczorem tak jakby poparzone i strasznie swedza idzie oszalec:wściekła/y: :szok: juz nie wiem co robic zmieniam olejki na rozstepy bo myslalam ze to od tego ale czemu nie pojawilo sie to na brzuchu i piersiach???tylko cale nogi i posladki.Juz sie nie umie doczekac konca bede najszczesliwsza

No właśnie - jak sobie poradzić z puchnącymi nogami?? Mnie też przeraża lato, bo wiadomo, że wtedy dopiero zaczną puchnąć. A ja już teraz mam z tym problemy. Chodzę w adidaskach, żeby było wygodniej a mimo tego zawsze po spacerku mam opuchnięte nogi. A jak dużo chodzę to w nocy łapią mnie skurcze.
Skórę też mam przesuszoną, stale mnie swędzi. Próbowałam kilku balsamów, ostatnio olejek do ciała Nivea baby i nadal nie pomaga.

Na opuchnięte nogi-hmmm jak najczęściej leżeć z nogami w górze :tak: np wieczorkiem przed ty, spacerować...byle by nie stać i nie siedzieć przez cały dzień bo to sprzyja żylakom i opuchliźnie.
Kasia a tobie puchną i ręce i nogi\? może zapytaj lekarza co...bo to czasem może być przez to że w organizmie zatrzymuje się woda..nie jadasz za dużo słonych produktów??

Macie tu link poczytajcie bo warto!!

31. Wpływ ciąży na nogi

Już od jakiegoś czasu śpimy z łóżkiem uniesionym w nogach. Artur podłożył pod nogi w łóżku klocki o wysokości około 15 centymetrów. Na początku mieliśmy uczucie, że spadniemy w nocy na głowę ale teraz przyzwyczailiśmy się.
Nóżki więc mam w górze całą noc. W dzień rzadko leżę, nie mam na to czasu :-D. Ale chyba muszę sobie sprawić taki wałek pod nogi, może to pomoże?

Kurczę ja tez mam juz problem z opuchniętymi nogami... z Wiką w ogóle mi nie spuchły...
Ja chyba tez musze zacząć sypiać z nogami w górze albo chociaż czasem je tam potrzymać ...

Rozstępy tam gdzie miałam tam są, nowych na razie brak (na szczęscie)...

Ryjek cały czas zsypany jakimś badziewiem...

I jak tu się czuć piękną???

zebrra dokładnie jak tu sie czuć piękną w ciąży.....u mnie się to mija z prawdą czuje się nieatrakcyjna...jak pisałam w głównym wątku tęsknie za moimi jeansami-nie ciążowymi w biodrach przybywa centymetrów, buzia robi się okrągła..łe..... niby piękny czas te 9 miesięcy-taki magiczny ale mojej urodzie nie sprzyja

Zebrra a myślisz że może tych rozstępów pojawić się więcej? jakieś nowe?:szok::szok:

reklama
Do góry