reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna w ciąży

Capri, jak już porobiły Ci się rozstępy, to niewiele można z nimi zrobić. Lepiej jest dbać o elastyczność skóry zanim się pojawią. Ja już od 13 lat mam rozstępy i środki, które stosowałam sprawiały tylko, że rozstępy nie robiły się ciemne, są jasne i pod pewnym kątem mniej widoczne.
Teraz w ciąży na brzuchu mi się nie zrobiły, mam nadzieję, że to dlatego że od początku smarowałam go różnymi mleczkami do ciała. Ale za to podobnie jak Tobie, zorało mi całe biodra (już wcześniej w tym miejscu miałam rozstępy, ale teraz jest ich coraz więcej), mimo że wcale jakoś w tyłku nie przytyłam :wściekła/y:

reklama
A mnie się rozprostował pępek! :-D Serio. Miałam taki wklęsły, a teraz prawie nie widać wgłębienia. Bardzo mnie to śmieszy. :-D:-D
Rozstępów nie mam w ogóle, nie puchnę, nie mam przebarwień. Ponoć z rozstępami jest tak, że ich pojawienie się zależy od ilości kolagenu w skórze przed ciążą i genetycznych skłonności - jeśli się takie ma, to nawet najlepsze kosmetyki nie pomogą.

mila tak, tu masz rację....jeśli mają się pojawić to się pojawią...na brzuchu najczęściej w 8-9 miesiącu czasem 2 tyg przed terminem..ja tak miałam i mnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak pech to pech...

U mnie plusem w ciąży stało się to, że nie wypadają mi już włosy i paznokcie nie łamią się. Mam śliczne, długie paznokcie. Wcześniej nie udało mi się takich wyhodować :-D

Kupiłam wczoraj sobie krem do twarzy Garnier do skóry suchej i wrażliwej jest rewelacyjny, zawsze miałam problem z wyborem kremu, jeden szczypał-uczulał, drugi za tłusty..jeszcze inny wcale nie nawilżał a wy jakich kremów do buziek używacie i polecacie?? pytam bo to też strefa ciała o którą trzeba głównie dbać!:)

Marika, ja już kiedyś pisałam - do twarzy używam kremu E45, jako jedyny zadziałał gdy dostałam jakichś suchych czerwonych plam na szyi i od kilku lat nie posmarowałam gęby czym innym. A napisane na nim jest "dermatologiczny krem dla dzieci i niemowląt do pielęgnacji suchej skóry" ;)

ankami mozesz tylko podrzucić nazwę firmy produkującej ten krem? nie wiem skąd ale na szyi pojawiły mi się czerwone place gdzie skóra robi się sucha - i zaczyna sie łuszczyć mimo smarowania kremami nawilżającymi dla dzieci... :-( zastanawiałam się już czy z tym nie wybrać się do dermatologa bo nigdy mi takie coś nie wyłaziło...

przeciwko rozstępom jest bardzo fajna seria dr Eris Pharmaceris w aptekach - używam, tańsze od Vichy i naprawdę skóra w dotyku rewelacja :-)

Nicoya, to jest produkt Boots Healthcare, w mojej aptece kosztuje 28,50 zł (125 g). Poleciły mi go koleżanki, które miały podobne problemy. Spróbuj.

Ankami a czy ten krem nie jest tłusty?? ja lubię kremy 'lekkie" ale nawilżające,w ogóle ponoć trzeba zmieniać krem co 2-3 mce-gdzieś tak czytałam aby nie używać tego samego przez lata bo skóra się po prostu przyzwyczaja i krem nie szkodzi ale już nie daje efektu taki jaki powinien dawać np przeciwzmarszczkowy..jeszcze takiego nie używam ale jak skończę 25 lat to zacznę kupować.
Nicoya a ten balsam to ja kupie jak mi się mój skończy:):tak:

reklama
Marika, raczej nie jest tłusty i, co dla mnie najważniejsze, nie pozostawia takiego uczucia lepkości. Nienawidzę takich lepkich kremów, zwłaszcza do rąk.
Jeśli wolicie takie delikatne, nawilżające kremy to kiedyś dobrze na mnie działał Bepanthen (teoretycznie wskazany głównie na poparzenia), ale np. z tymi plamami na szyi nie dał sobie rady.
A E45 używam już ładnych kilka lat i jakoś nadal przynosi efekty. Ja tam wolę nie ryzykować i nie zmieniać zbyt często kremów, bo za często trafiają mi się takie, po których skóra zaczyna mi się łuszczyć.

Do góry