reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

hmmmmmm skrzyp polny,ogolnie jakies witaminki,niestety tez tak mialam po 1 porodzie,ale z czasem przeszlo,reguluje sie gospodarka hormonalna i wlasnie efektem tego jest to iz wypadaja nam wloski u mnie tez juz to sie zaczyna:-(

reklama
Myślałam że jak do tej pory nie wypadały to już nie będą :/ Zastanawiam się też czy witaminki pomogą bo u mnie to jest też na tle nerwowym niestety :/

kurcze ja tez trace duże ilości włosów po porodzie...mysle ze lysienie mi nie grozi bo ja mam bardzooooooo gęste włosy i dużo...ale denerwuje mnie że wszedzie sa i co gorsza Gabrysia ciagle je gdzies lapie i musze jej co jakis czas zabierac moje dlugie ciemne wlosy

hmm u mnie nie tyle wypadają co są wyrywane z głowy...
a potem znajduję je okręcone dookoła paluszków albo... siusiaka he, he
ale są matowe, łamliwe i niczym mietła w porównaniu z tym co w ciąży buuuu

no niestety i u mnie też "łysienie" się wzmogło równo jak mineło 3 miechy...
Słyszałam że można wcierać we włosy aloes, jeszcze nie stosowałam bo dopiero w sobote go kupiłam a że miałam problemy zdrowotne to nawet nie myślałam żeby go wetrzeć...
dziś wypróbuje!!!

hmm u mnie nie tyle wypadają co są wyrywane z głowy...
a potem znajduję je okręcone dookoła paluszków albo... siusiaka he, he
ale są matowe, łamliwe i niczym mietła w porównaniu z tym co w ciąży buuuu

ja po mimo, że mam krótkie to też młody szarpie :-)
w 9ogóle ostatinio strasznie zaczał szczypać , po rękach twarzy, wszędzie ;-p

dziewczyny ja na dukanie schudłam już 5,5 kg w 5 dni fazy uderzeniowej, bez głodzenia oczywiście i codziennie robiłam sobie racuchy dukanowskie - w przepisach było napisane, żeby smażyć bez tłuszczu, ale mi kicha wychodziła, więc je wylałam na papier do pieczenia i do piekarnika, mięsa sobie piekłam i moje ukochane ryby, więc generalnie super, od dziś na fazie przemiennej i jestem trochę zagubiona jakie warzywa dodawać, bo mi niczego nie brakowało, a teraz pewnie zastój będzie a tu jeszcze 10 kg do wagi idealnej

a od 3 tygodni włosy zapychają mi wannę po jednym myciu, pełno w wannie, pełno w łóżku, pełno na podłodze, i to napewno jest więcej niż standardowe 100 szt. dziennie

reklama
Mnie też włosy strasznie wypadają,małż na mnie krzyczy ,że wszędzie moje włosy są :baffled:

Zaczęłam ćwiczyć brzuszki (a6w).Ostatnio sąsiad spytał sie mnie czy czasem znowu w ciąży nie jestem,bo mam taki brzuszek jakbym była :szok::wściekła/y: I przechodzę na dietę.Rok temu chodziłam do dietetyczki i mam plan żywieniowy więc zobaczymy,może uda mi się zgubic ten moj okropny brzuch.

Do góry