reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

reklama
wampi ja należę do tych "włochatych" i powiem szczerze, że wolniej mi włosy odrastają, fakt. Tylko, że ja znowu należę do tych co se golą.....
Oby tylko taki efekt nie przerzucił się wyżej tzn. na głowę :-D

Ostatnio zauważyłam, że włosy na nogach i rękach co raz wolniej mi odrastają, depilowałam się depilatorem na początku stycznia, a do chwili obecnej nie pojawiło się praktycznie nic, jestem gładka jak pupcia niemowlaka. Ogólnie nigdy nie byłam "włochata" na rękach czy nogach, jednak teraz to już praktycznie nic mi w tych miejscach nie "wyrasta". Nie ukrywam, że bardzo mi się to podoba;-)
właśnie miałam ostatnio o tym pisać, że mi też na nogach jakoś wolno rosną.
ostatnio goliłam 16 stycznia i teraz wczoraj :sorry: ale wcale nie były za długie:-)

To sie dopisuję :-) Od poczatku ciązy depilowałam nogi może ze trzy razy i dwa razy goliłam z powodu "okazji" ;-) Prawie nie rosną...

Ale ja mam dla odmiany fatalne paznokcie - jak staruszka pracującą fizycznie całe życie:-(

Ale ja mam dla odmiany fatalne paznokcie - jak staruszka pracującą fizycznie całe życie:-(
Witaj w klubie :eek:
Zawsze miałam bardzo mocne i twarde paznokcie. Teraz też są twarde, ale łamliwe. Poza tym okropnie mi się rozdwajają. Szkoda, myślałam, że jeszcze w ciąży będę "szpanować" ładnymi pazurkami z cekinkami, a tu doopa musiałam obciąć na krótko :angry::angry::angry:

A ja mam za to paznokcie meeega;-). Nigdy nie miałam tak długich i twardych- jak tipsy:-) wyglądają. Co do włosów, to nie zauważyłam różnicy, natomiast te na głowie:-p nie układają się, tzn ja mam swoje kręcone, ale w ciąży mam wrażenie jakby się rozprostowywały i takie sianko mi się robi:sorry2:.
Acha, no i pod koniec drugiego trymestru poprawiła mi się cera, pryszcze się gdzieś pochowały;-). Gdybym nie była taka gruba, to mogłabym nowego męża szukac:-D:rofl2::-D:rofl2::-D:-p.

ja musiałam włosy dodam ze na głowie ściąć bo na początku ciąży tak mi leciały ze szok a co do paznokci to całkiem nieźle mam twarde i tylko łamią mi eis jak w coś walne a co do cery to rzeczywiście mam ładniejsza niż przed ciąża (przesądne sąsiadki twierdzą po mojej cerze ze to chłopak bo mi urody nie kradnie pewnie coś w tym jest)
esrtagon ja miałam takie nijakie ni to sie kręciły ni to były prostw a teraz to diabli je wiedza i ni choroby niechca sie układać

ja musiałam włosy dodam ze na głowie ściąć bo na początku ciąży tak mi leciały ze szok a co do paznokci to całkiem nieźle mam twarde i tylko łamią mi eis jak w coś walne a co do cery to rzeczywiście mam ładniejsza niż przed ciąża

To tak jak ja... mam teraz króciutkie. Jeszcze takich krotkich nigdy nie miałam - ala Magda Mołek :)
Paznokcie ok, ale cera - maaaaaaaasakra :szok:

ja uwielbiam swoje włosy w ciąży - błyszczące, super się układają, nie przetłuszczają się.. po prostu och i ach :-)
za to mam taki wysyp pryszczy, że wstydzę się czasem ludziom na oczy pokazać.. plecy, ramiona, twarz - takich syfów to ja jeszcze nigdy w życiu nie miałam :wściekła/y:

reklama
Pryszcze mi się pokazały na początku ciąży, ale szybko zniknęły. Cerę mam ładną, włosy też zwłaszcza, że jakiś czas temu lekko podcięłam i machnęłam sobie pasiaki. Ogólnie wszystko ładnie, łącznie z figurą - z tyłu wcale nie wyglądam jakbym była w ciąży... dopiero jak się odwrócę to ukazuje się brzuszysko ze 100cm w obwodzie.
Ogólnie wyglądam dobrze, pewnie dlatego wszystkie dewotki twierdzą, że urodzę syna. A niech se gadają, ja w zabobony nie wierzę.
Jedynie te cholerne paznokcie......

Do góry