reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Dziękuję Wam lachonki, ja też się cieszę, że Olinka jest zdrowa :) To jest najważniejsze. Tylko mnie zastanawia właśnie dlaczego tyle waży :p Przecież jem tylko witaminy a nie sterydy :p

reklama
Aneta Gratuluję dziewuni :) Nam dziś na wizycie Ginka pokazała pipunię i potwierdziła, że już na pewno chłopca z tego nie będzie hihih :)

mi pokazał cytrynkę i mówi: o tu jest kobitka :-D a ja tępak do niego: ale GDZIE :-) a on: no proszę sobie wyobrazić że dzidzia siedzi na szybie i Pani ją od dołu podgląda: 2 pośladki i pipcia :-) i cyknął zbliżenie ze strzałką :-)to teraz mężowi pokażę cwanie że niby to widać od razu:tak:

Ostatnia edycja:
mi pokazał cytrynkę i mówi: o tu jest kobitka :-D a ja tempak do niego: ale GDZIE :-) a on: no proszę sobie wyobrazić że dzidzia siedzi na szybie i Pani ją od dołu podgląda: 2 pośladki i pipcia :-) i cyknął zbliżenie ze strzałką :-)to teraz mężowi pokażę cwanie że niby to widać od razu:tak:
To mi polozna pokazala krocze i pyta co to jest a ja do niej ze chlopak - a to cytrynka - ze mnie tez tepak niezly

mi pokazał cytrynkę i mówi: o tu jest kobitka :-D a ja tępak do niego: ale GDZIE :-) a on: no proszę sobie wyobrazić że dzidzia siedzi na szybie i Pani ją od dołu podgląda: 2 pośladki i pipcia :-) i cyknął zbliżenie ze strzałką :-)to teraz mężowi pokażę cwanie że niby to widać od razu:tak:

haha no ladnie...Lady GRATULACJE :))))))))))

24 tygodnie to 6 miesięcy KSIĘŻYCOWYCH (czyli te 6x4). Jeśli chodzi o kalendarzowe to trzeba sobie sprawdzić kiedy była ostatnia miesiączka i co miesiąc odliczać miesiąc (ale masło maślane) i wyjdzie który to miesiąc KALENDARZOWY :-) tak mi to jakoś ginka tłumaczyła.

reklama
Ja to bym pewnie się za mocno nad tymi miesiącami nie zastanawiała, bo jakoś już przywykłam do tygodni i nimi się posługuję, ale dla znajomych (jak normalnemu człowiekowi powiesz że jesteś w 25 tyg ciąży to on za diabła nie zrozumie czy jesteś w tej ciąży tylko trochę czy już bardzo;-)) odkąd już jest bliżej niż dalej, za punkt wyjścia przyjęłam przewidywaną datę porodu i jak mam na 11 lutego to do 11 listopada mówię że to 6 miesiąc. Nie jest to pewnie jakoś bardzo poprawne, ale się jakoś mocno tym nie stresuję:-D

Do góry