reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
haha na ta tabele natknelam sie jak bylam w pierwszej ciazy. Wedlug tabeli mial byc chlopak i urodzil sie chlopczyk. Sprawdzalam tez pare znajomych i wiekszosc sie sprawdzala.
Teraz zanim zaszlam w ciaze, staralismy sie najbardziej w tych miesiacach co wychodzila nam coreczka, no ale los chcial ze zaszlam w ciaze w maju a wtedy wychodzil chlopczyk. No ale na usg pokazala sie dziewczynka. Wiec ja juz w ta tabele nie wieze. Puzniej sprawdzilam i wedlug tej tabeli to ja tez mialam byc chlopcem :-)

A tobie sie sprawdzilo? Czy jeszcze niewiesz kto mieszka w brzuszku?

Jest jeszcze podobna tabela chinska http://plec-dziecka.dozdrowia.com/chinskie-tablice-plec-dziecka.php

Jeśli chodzi o mnie to i w pierwszej i w drugiej Tabeli nic sie nie zgadza :-)

zwględem tabel ma być dziewczynka a bedzie prawdopodobnie chłopczyk
powiem szczerze ze sprawdzałam na wielu,wielu mamuśkach w mojej rodzinie i spośród znajomych i tylko jedno sie nie zgadzało
no i teraz ja jestm drugim przypadkiem ;-)

Dziewczyny słuchajcie ;] Nie wiem, czy gdzieś jest taki temat poruszany... Jestem tu nowa (co pewnie widać po ilości postów ;)) i tak troszkę podczytuję na razie :)
Ale mam do was pytanie... Chodzicie lub macie zamiar chodzić do szkoły rodzenia? Ja mam zamiar się w tym tygodniu zapisać, nie wiem kiedy zacznę te zajęcia... I mam głupi problem, bo mój mąż pracuje do 17-18 i jeżeli zajęcia będą gdzieś od 16 to jestem skazana sama na siebie... Czy któraś z was chodziła do szkoły sama czy te kursy zawsze takie bardzo partnerskie są? A może ja mam tylko głupie obawy, że będę się tam dziwnie czuła jako singiel ;p a większość jednak chodzi sama? Jestem trochę ciemna w tych tematach, moja pierwsza ciąża no i koleżanek w tym stanie niestety brak :/
Pozdrawiam :)

reklama
Do góry