reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A to przeczytalam dzisiaj na necie:

Nacięcie krocza nie powinno być wykonywane rutynowo, bo małe pęknięcie goi się lepiej niż nacięcie. Jednakże bywa ono pomocne w przypadku trudnego porodu (gdy trzeba go przyspieszyć) lub jeśli pojawi się ryzyko poważnego pęknięcia krocza. Wówczas cięciem powiększa się średnicę kanału rodnego.

reklama
Moja przyjaciółka była nacinana i powiedziała że kompletnie nic nie czuła a rana jej się dobrze goiła. Gdyby jej nie nacięli podobno istniało ryzyko pęknięcia aż pośladków. Kuba urodził się 4600, więc na prawdę ogromny. W szpitalu była 11 dni ale to z powodu żółtaczki Kubusia.

Jakby nie było to napewno damy radę:-) w końcu TURBODYMOLODÓWECZKI jesteśmy:-D. Wczoraj oglądałam zdjęcia kumpeli z porodu, ona była nacinana. Nic nie czuła, zszywania też nie. Piekło ją później parę dni gdy siusiała. Ale powiedziała, ze po tym całym bólu porodowym takie pieczenia to nic. Musimy to przeżyć:happy:

Więc kochane Sówek był bardzo chętny dziś do współpracy i pokazał swojego sisiorka:-D

BĘDZIE SYNUŚ BARTUŚ!!!!
Gratuluje Synusia!!!!!!:-D:-D
ja najprawdopodobniej będę miała Milenkę,a dowiedziałam się o tym 2 tygodnie i 3 dni temu.Lekarka powiedziała że jak byłbyy to chłopiec to napewno a dziewczynka do 30 tyg.może się zmienić
Gratuluje Córuni!!!!!:-D:-D

Aniu (MamoSówko) To wspaniałe wiadomości :) Gratuluję syneczka sówka :)

Kingusia Gratulacje kolejnej lutowej pipuni :)

Kasiu Bardzo się cieszę, że kolejna Kasia (ja też tak mam na imię hihi) będzie miała córeczkę :)

reklama
Ja chyba tez stawiam na Tomusia. Znaczenie imienia super, ale jeszcze doczytalam ze to imie pasuje do wodnika i ryb:-):-) Natomiast imie Karol bardzo nie pasuje do tych znakow. Nie wiem czy to ma jakis wplyw, ale akurat u mnie w rodzinie imiona i znaki zadiaow pasujace do tych imion sie pokrywaja:tak::tak:
Ciekawe jakie imie mezus wybierze bo jeszcze nie podjal ostatecznej decyzji:laugh2::laugh2:

Do góry