reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Shingle już była o tym dyskusja, że nei wszystkie imiona ise wszystkim podobają. I jesli ktoś zaznacza, że takie isę podobają to jest ok. A jak ktoś mówi ze np. takie imie jest brzydkie, albo coś innego niegrzecznego to wtedy się obrażamy :D.
także teraz nikt się nei będzie obrazał
PS; Mój maz też chciał dać imie Czesław, ale mu to wybiłam z głowy

reklama
Moje dzieci (niestety po mnie:zawstydzona/y:) mają krótkie nóżki i może dlatego z tą wagą jest taki numer... Zresztą jak patrze na wymiary poszczególnych części ciała to mam prawie tygodniową różnicę...

A u Was jak jest ?
U mnei też tak i pytałam lekarza o co chodzi. +-2 tygodnie jest ok. Standardowo głowka jest największa, potem rączki, a nóżki najmniejsze. Njawazniejsze, zeby odbydwie były w podobnym wymiarze.

AAAAAA ja muszę od razu i szybko powiedzieć że Pola to Pola i to jest właśnie taka forma jaka będzie w papierach wszystkich (wiem z całą pewnością że takie imię można zarejestrować bez najmniejszego problemu). Apolonia jak dla mnie też nie wchodziłaby w grę;-)

U mnie w bloku bedzie Pola, urodzi sie tego samego dnia co moja Iga - tzn takie sa przypuszczenia kalendarzykowe.

U mnei też tak i pytałam lekarza o co chodzi. +-2 tygodnie jest ok. Standardowo głowka jest największa, potem rączki, a nóżki najmniejsze. Njawazniejsze, zeby odbydwie były w podobnym wymiarze.

dziewczyny a u mnie nogi sa ogromne! dlugie, za dlugie jak na wiek! :szok: a waga za mala o 5 dni :| ale to moze po tatusiu bo on jest wielki i konczyny ma jak pająk :p ale dziewczynka z dlugimi nogami to stereotypowy atut :) a ja lubie malutkie kobitki, maja swoj niepowtarzalny urok :)

Dziewczyny to mój synuś w 21 tygodniu i 4 dniu ciąży ważył:
440 g
HC (obwód główki) - 187 mm
AC (obwód brzuszka) - 166 mm
FL (długość kości udowej) - 37 mm
Dziś mam wizyte u ginki to chociaz zapytam ile maluch wazy teraz bo pewnie podejrzymy na chwilkę:)

No jak juz predzej bylo pisane ta waga nie jest dokladna. Mi tez lekarz muwil w pierwszej ciazy ze maly wazy duzo mniej a urodzil sie klocek.
A i tez nie patrzecie na to jakiego jestescie teraz wzrostu czy wagi czy wasi mezowie i wnioskujcie po tym jakie duze bendzie dziecko. Lepjej jest wiedziec jakiej wagi bylyscie przy urodzeniu. Czesto sie zdarza ze "duze" kobiety rodza malutkie dzieci.

Wiem że nie powinno się kierować niczyim gustem i że to co teraz napiszę to jest koszmarnie podłe, ale ja na 100% upewniłam się o dobrym wyborze imienia jak zobaczyłam reakcję teściowej- była tak masakrycznie niezadowolona, że nie ma innej opcji:-p

Dziewczyny to mój synuś w 21 tygodniu i 4 dniu ciąży ważył:

440 g
HC (obwód główki) - 187 mm
AC (obwód brzuszka) - 166 mm
FL (długość kości udowej) - 37 mm
Dziś mam wizyte u ginki to chociaz zapytam ile maluch wazy teraz bo pewnie podejrzymy na chwilkę:)

to mój podobnie:
21 tydzień + 2 dni
waga 450 g
AC 164 mm
FL 34 mm
tylko nie mam HC a jakies BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) który wynosi 55mm.. a niee na zdjeciu usg mam HC - 192 mm :tak:
i jeszcze AFI (ilość płynu owodniowego) 12 czyli jak najbardziej w normie:tak:

reklama
Do góry