reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Nie on mi nie powiedział że jest bezpieczniejsze...po prostu ja tak twierdzę...po co dziecko narażać?wiem że większość z was twierdzi że naturalny poród jest lepszy(był tu na forum wątek i go czytałam)ale ja twierdze że skoro pewne rzeczy(w tym moja waga(46kg przy wzroście 166- waga dziecka itd)wpłynąć moga niekorzystnie na poród naturalny to po co narażać dziecko?Poza tym mój ginekolog robi świetnie CC.

Pamiętaj nikt nie chce z lekarzy robić ci czegoś na złe...chcę dobrze jeśli masz takie predyspozycje to nie rób sobie wyrzutów sumienia, idź na CC i nie bierz sobie do bani co naturalnie to zdrowe nie zawsze

reklama
A ja myślę, że jak już każda z nas wyląduje na porodówce to będziemy myślały tylko o tym, żeby jak najszybciej urodzić, a nie o warunkach. To są chyba takie emocje, że nic dookoła się nie liczy. Nie wiem nie znam się, bo jeszcze nie rodziłam, nie chcę się mądrzyć, tylko tak mi się wydaje. A co do opłacania porodu- osobna sala, znieczulenie, prywatna położna, lub prywatna klinika (ok. 12 tys zł) itp... Pisałam już we wcześniejszym poście: nigdy chyba nie ma pewności, że nawet jak wybulisz ogromne pieniądze to Cię potraktują jak królewnę... Zawsze można się zawieść... Ludzie to tylko ludzie-zapłacisz ileś tam tysięcy złotych, a położna akurat będzie miała zły dzień i co wtedy... Więc chyba nie ma reguły. Ja raczej będę liczyć, że trafię na dobry i miły personel i tyle :tak:

Gibaga, Dusia to ja Wam bardzo współczuję. U nas za taką kasę to królewski poród byście miały. Teraz otworzyli szpital Medicover i za poród chcą 12.000 zł, podobno warunki lepsze niż na zachodzie :-)

O jesoooooo ile kasy...to chyba za te pieniadze masz cesarke na zyczenie!!!!! Tylko pytanie czy jesli by sie coś dzialo matce lub dziecku to czy maja wykwalifikowqanych lekarzy i odpowiedni sprzet...podejrzewam ze NIE.
Podobnie jest w Centrum Medycznym Damiana....cesareczka ..prosze bardzo za odpowiednia kasę...do tego pokoj 1 osoby i wszytsko jak w hotelu ale w momencie komplikacji przewozą matke i dziecko do specjalistycznego szpitala!!!!!!
Dlatego rodząc w takiej placowce warto sie zorientowac w kwalifikacjach lekrzy i sprzecie jakim dysponują.......no ale to moje zdanie,.
Zreszta chyba szkoda by mi bylo takich pieniedzy za kilka godz porodu czy pare dni pobytu w szpitalu....

wepchnęłam się dziś na 18:20 trzymajcie za mnie kciukasy mam stracha jak nic....zaraz zwariuję
Nie stresuj się;-) Jestem z Tobą wszystko będzie ok :tak::-)zobaczysz:tak: wypisze Ci jakiś specyfik i uzdrowi Ci Andżele;-):-)
Rechot- łapki zacisniete.
Ja wizyte mam jutro i we czwartek USG 4D
Też będziemy trzymac kciuki:tak::-) Ja idę we środe na usg prywatnie:-D jedyny minus to nie zapisuje się do tego facia na godziny tylko za kolejką:confused2: to se ładnie poczekam coś czuje:confused2:

marga to ja mam wizytę 28 czyli dzień przed Tobą. Ciągle o tym myślę i odliczam dni. Nie mogę się doczekać!

Rechotku Nie bój żaby :-D hehe Wsystko bydzie dobze! Jo ci to mówię gaździna spod samiućkich tater :p No może nie spod samiućkich- bo góralką jestem tylko w jakieś tam części po babci, a bajer jest dobry hahah :-D:-D:-D:-D A tak poważnie to główka do góry, andżela będzie zdrowa, coś ci Pani doktor przepisze, a dzidzi na pewno też jest zdrowe i szczęśliwe jak je zobaczysz na monitorku to od razu się uśmiechniesz :tak:

Laseczki za wszystkie trzymam kciuki, niech wam sie obajwią bułeczki i żółwiki
Czekam na dobre wieści;-)

To tylko moja opinia ale nie wydaje mi sie ze jak kobieta jest szczupla to bardziej wskazane jest cc. Cialo kobiety przez te 9 miesiecy przygotowuje sie do porodu i kosci sie troche rozszerzaja. A strach o malenstwo jest chyba przy kazdym porodzie, nawet przy cc. Kazda matka sie martwi o swoje dziecko i zeby wszystko bylo w porzadku.

To tylko moja opinia ale nie wydaje mi sie ze jak kobieta jest szczupla to bardziej wskazane jest cc. Cialo kobiety przez te 9 miesiecy przygotowuje sie do porodu i kosci sie troche rozszerzaja. A strach o malenstwo jest chyba przy kazdym porodzie, nawet przy cc. Kazda matka sie martwi o swoje dziecko i zeby wszystko bylo w porzadku.

tu nie chodzi o szczupłość, a układ i szerokość miednicy. Skoro jest bardzo wąska w miednicy to dziecko może nie przejść swobodnie i "zaklinować" się, co grozi niedotlenieniem, nieodwracalnymi uszkodeniami mózgu, a nawet śmiercią. Więc po co lekarz ma ryzykować czy przez przypadek natura jakoś tego nie rozwiąże. Problem mozliwosci zaklinowania się dziecka niestety dotyczy kazdej z nas

reklama
tu nie chodzi o szczupłość, a układ i szerokość miednicy. Skoro jest bardzo wąska w miednicy to dziecko może nie przejść swobodnie i "zaklinować" się, co grozi niedotlenieniem, nieodwracalnymi uszkodeniami mózgu, a nawet śmiercią. Więc po co lekarz ma ryzykować czy przez przypadek natura jakoś tego nie rozwiąże. Problem mozliwosci zaklinowania się dziecka niestety dotyczy kazdej z nas

No wlasnie wiec to nie zalerzy od tego ze ona jest szczupla. Tylko od kosci miednicy kture w ciazy sie przygotowuja do porodu. Kazda z nas ma ryzyko ze dziecku moze cos sie stac podczas porodu wiec zeby nie narazic dziecka to kazda z nas musiala by miec cc. To jest tylko moja opinia oczywiscie.

Do góry