reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Nie on mi nie powiedział że jest bezpieczniejsze...po prostu ja tak twierdzę...po co dziecko narażać?wiem że większość z was twierdzi że naturalny poród jest lepszy(był tu na forum wątek i go czytałam)ale ja twierdze że skoro pewne rzeczy(w tym moja waga(46kg przy wzroście 166- waga dziecka itd)wpłynąć moga niekorzystnie na poród naturalny to po co narażać dziecko?Poza tym mój ginekolog robi świetnie CC.

Pamiętaj nikt nie chce z lekarzy robić ci czegoś na złe...chcę dobrze jeśli masz takie predyspozycje to nie rób sobie wyrzutów sumienia, idź na CC i nie bierz sobie do bani co naturalnie to zdrowe nie zawsze

reklama
A ja myślę, że jak już każda z nas wyląduje na porodówce to będziemy myślały tylko o tym, żeby jak najszybciej urodzić, a nie o warunkach. To są chyba takie emocje, że nic dookoła się nie liczy. Nie wiem nie znam się, bo jeszcze nie rodziłam, nie chcę się mądrzyć, tylko tak mi się wydaje. A co do opłacania porodu- osobna sala, znieczulenie, prywatna położna, lub prywatna klinika (ok. 12 tys zł) itp... Pisałam już we wcześniejszym poście: nigdy chyba nie ma pewności, że nawet jak wybulisz ogromne pieniądze to Cię potraktują jak królewnę... Zawsze można się zawieść... Ludzie to tylko ludzie-zapłacisz ileś tam tysięcy złotych, a położna akurat będzie miała zły dzień i co wtedy... Więc chyba nie ma reguły. Ja raczej będę liczyć, że trafię na dobry i miły personel i tyle :tak:

Gibaga, Dusia to ja Wam bardzo współczuję. U nas za taką kasę to królewski poród byście miały. Teraz otworzyli szpital Medicover i za poród chcą 12.000 zł, podobno warunki lepsze niż na zachodzie :-)

O jesoooooo ile kasy...to chyba za te pieniadze masz cesarke na zyczenie!!!!! Tylko pytanie czy jesli by sie coś dzialo matce lub dziecku to czy maja wykwalifikowqanych lekarzy i odpowiedni sprzet...podejrzewam ze NIE.
Podobnie jest w Centrum Medycznym Damiana....cesareczka ..prosze bardzo za odpowiednia kasę...do tego pokoj 1 osoby i wszytsko jak w hotelu ale w momencie komplikacji przewozą matke i dziecko do specjalistycznego szpitala!!!!!!
Dlatego rodząc w takiej placowce warto sie zorientowac w kwalifikacjach lekrzy i sprzecie jakim dysponują.......no ale to moje zdanie,.
Zreszta chyba szkoda by mi bylo takich pieniedzy za kilka godz porodu czy pare dni pobytu w szpitalu....

wepchnęłam się dziś na 18:20 trzymajcie za mnie kciukasy mam stracha jak nic....zaraz zwariuję
Nie stresuj się;-) Jestem z Tobą wszystko będzie ok :tak::-)zobaczysz:tak: wypisze Ci jakiś specyfik i uzdrowi Ci Andżele;-):-)
Rechot- łapki zacisniete.
Ja wizyte mam jutro i we czwartek USG 4D
Też będziemy trzymac kciuki:tak::-) Ja idę we środe na usg prywatnie:-D jedyny minus to nie zapisuje się do tego facia na godziny tylko za kolejką:confused2: to se ładnie poczekam coś czuje:confused2:

marga to ja mam wizytę 28 czyli dzień przed Tobą. Ciągle o tym myślę i odliczam dni. Nie mogę się doczekać!

Rechotku Nie bój żaby :-D hehe Wsystko bydzie dobze! Jo ci to mówię gaździna spod samiućkich tater :p No może nie spod samiućkich- bo góralką jestem tylko w jakieś tam części po babci, a bajer jest dobry hahah :-D:-D:-D:-D A tak poważnie to główka do góry, andżela będzie zdrowa, coś ci Pani doktor przepisze, a dzidzi na pewno też jest zdrowe i szczęśliwe jak je zobaczysz na monitorku to od razu się uśmiechniesz :tak:

Laseczki za wszystkie trzymam kciuki, niech wam sie obajwią bułeczki i żółwiki
Czekam na dobre wieści;-)

To tylko moja opinia ale nie wydaje mi sie ze jak kobieta jest szczupla to bardziej wskazane jest cc. Cialo kobiety przez te 9 miesiecy przygotowuje sie do porodu i kosci sie troche rozszerzaja. A strach o malenstwo jest chyba przy kazdym porodzie, nawet przy cc. Kazda matka sie martwi o swoje dziecko i zeby wszystko bylo w porzadku.

To tylko moja opinia ale nie wydaje mi sie ze jak kobieta jest szczupla to bardziej wskazane jest cc. Cialo kobiety przez te 9 miesiecy przygotowuje sie do porodu i kosci sie troche rozszerzaja. A strach o malenstwo jest chyba przy kazdym porodzie, nawet przy cc. Kazda matka sie martwi o swoje dziecko i zeby wszystko bylo w porzadku.

tu nie chodzi o szczupłość, a układ i szerokość miednicy. Skoro jest bardzo wąska w miednicy to dziecko może nie przejść swobodnie i "zaklinować" się, co grozi niedotlenieniem, nieodwracalnymi uszkodeniami mózgu, a nawet śmiercią. Więc po co lekarz ma ryzykować czy przez przypadek natura jakoś tego nie rozwiąże. Problem mozliwosci zaklinowania się dziecka niestety dotyczy kazdej z nas

reklama
tu nie chodzi o szczupłość, a układ i szerokość miednicy. Skoro jest bardzo wąska w miednicy to dziecko może nie przejść swobodnie i "zaklinować" się, co grozi niedotlenieniem, nieodwracalnymi uszkodeniami mózgu, a nawet śmiercią. Więc po co lekarz ma ryzykować czy przez przypadek natura jakoś tego nie rozwiąże. Problem mozliwosci zaklinowania się dziecka niestety dotyczy kazdej z nas

No wlasnie wiec to nie zalerzy od tego ze ona jest szczupla. Tylko od kosci miednicy kture w ciazy sie przygotowuja do porodu. Kazda z nas ma ryzyko ze dziecku moze cos sie stac podczas porodu wiec zeby nie narazic dziecka to kazda z nas musiala by miec cc. To jest tylko moja opinia oczywiscie.

Do góry