reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Kochane Śnieżynki,
Ja jak na razie dla dziewczynki mam takie imiona: Oleńka, Hania, Marysia, a dla chłopczyka Czaruś, Daruś lub Grześ :) Co myślicie? ;-)

Dla dziewczynki wybrałabym Marysia :tak:U nas jesli bedzie Córeczka to wlasnie tak dostanie na drugie. Nie moglam dac na pierwsze bo moja mama ma tak na imie a ja nie lubie jak imiona sie powtarzaja w najblizszej rodzinie. Śliczna jest tez ALeksandra ale to znow moja siostra ;-)

A dla chlopczyka Grzegorz, bo wszystkie Grześki sa super! Wiem, bo moj maz sie tak nazywa, hihi :-p:-)

reklama
Dla dziewczynki wybrałabym Marysia :tak:U nas jesli bedzie Córeczka to wlasnie tak dostanie na drugie. Nie moglam dac na pierwsze bo moja mama ma tak na imie a ja nie lubie jak imiona sie powtarzaja w najblizszej rodzinie. Śliczna jest tez ALeksandra ale to znow moja siostra ;-)

A dla chlopczyka Grzegorz, bo wszystkie Grześki sa super! Wiem, bo moj maz sie tak nazywa, hihi :-p:-)
Mi dokładnie też podobają się takie jak tobie ale niestety dla dzidziusia odpadają, bo Marysia to moja mama, Grzesiek to mój brat, a Ola to siostrzenica

Oj Grześków to ja znam - mój Kocur jest Grześ i mój brat jest Grześ:-)

Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że mojego Kocura siostra tez jest Kasia :-)

Kejt dla chłopczyka z twoich typów wybrałabym Stasia:-) ale sami nie damy tak maleństwu bo mój braciszek tak mam na imie

A my też zostaliśmy dla chłopczyka przy trzech typach: Artur, Dawid lub Sebastian (ty bys wybrała to :-D) i skoro my nie możemy zdecydować to niech sama dzidzia wybierze
Julisia - masz racje ja bym wybrała Sebastiana :))

A co do Stasia to rzeczywiście zanim zaszłam w ciąże to byłam na 100% pewna że będzie Staś... potem mi troszkę przeszło... przez Stanisława - że to takie okropnie poważne... ale z drugiej strony, przecież maleństwo nie będzie wiecznie maleństwem...

Kochane Śnieżynki,
Ja jak na razie dla dziewczynki mam takie imiona: Oleńka, Hania, Marysia, a dla chłopczyka Czaruś, Daruś lub Grześ :) Co myślicie? ;-)

Moim zdaniem to jeśli chodzi o żeńskie imiona nie podobają mi się, a Ola jest zbyt pospolite jak dla mnie , a dla chłopczyków nic nie mam do zarzucenia, bardzo ładne :-) ale każdy ma inny gust i upodobania :tak:

A co do Stasia to rzeczywiście zanim zaszłam w ciąże to byłam na 100% pewna że będzie Staś... potem mi troszkę przeszło... przez Stanisława - że to takie okropnie poważne...

Mnie Staś podoba się bardzo, ale za to Stanisław wydaje mi się okropne. Ale to tylko moje indywidualne odczucie. Dlatego osobiscie chyba wybralabym Jana, bo i Jaś i Jan ładnie....:-)

A w ogóle dziewczyny to radze Wam popatrzec na znaczenie imion, nigdy w to nie wierzylam i nigdy nie sprawdzalam, az kiedys mnie podkusilo sprawdzic znaczenie imienia Mikołaj, bo tak ma na imie mój syn. I sluchajcie czytajac otworzylam usta z wrazenia. Wszystko zgadza sie z jego osobowoscia. Wiec zaczelam czytac o swoim imieniu i meza. I wypisz wymaluj wszystko sie zgadza...Takze jak macie ochote to sprawdzcie...:-D

reklama
A w ogóle dziewczyny to radze Wam popatrzec na znaczenie imion, nigdy w to nie wierzylam i nigdy nie sprawdzalam, az kiedys mnie podkusilo sprawdzic znaczenie imienia Mikołaj, bo tak ma na imie mój syn. I sluchajcie czytajac otworzylam usta z wrazenia. Wszystko zgadza sie z jego osobowoscia. Wiec zaczelam czytac o swoim imieniu i meza. I wypisz wymaluj wszystko sie zgadza...Takze jak macie ochote to sprawdzcie...:-D

Kochana, powiedz na jakiej stronie lub w jakiej książce sprawdzałaś znaczenia imion? Ja mam kilka typów i chętnie sprawdzę czy, któryś z nich to dobry wybór :) Myślałam o tym by dziewczynce dać na imię: Oleńka, Marysia lub Hania, a jeśli mam w brzuszku chłopca to sądzę, że: Czaruś, Grześ lub Daruś :-)

Do góry