reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Kochane Śnieżynki,
Ja jak na razie dla dziewczynki mam takie imiona: Oleńka, Hania, Marysia, a dla chłopczyka Czaruś, Daruś lub Grześ :) Co myślicie? ;-)

Dla dziewczynki wybrałabym Marysia :tak:U nas jesli bedzie Córeczka to wlasnie tak dostanie na drugie. Nie moglam dac na pierwsze bo moja mama ma tak na imie a ja nie lubie jak imiona sie powtarzaja w najblizszej rodzinie. Śliczna jest tez ALeksandra ale to znow moja siostra ;-)

A dla chlopczyka Grzegorz, bo wszystkie Grześki sa super! Wiem, bo moj maz sie tak nazywa, hihi :-p:-)

reklama
Dla dziewczynki wybrałabym Marysia :tak:U nas jesli bedzie Córeczka to wlasnie tak dostanie na drugie. Nie moglam dac na pierwsze bo moja mama ma tak na imie a ja nie lubie jak imiona sie powtarzaja w najblizszej rodzinie. Śliczna jest tez ALeksandra ale to znow moja siostra ;-)

A dla chlopczyka Grzegorz, bo wszystkie Grześki sa super! Wiem, bo moj maz sie tak nazywa, hihi :-p:-)
Mi dokładnie też podobają się takie jak tobie ale niestety dla dzidziusia odpadają, bo Marysia to moja mama, Grzesiek to mój brat, a Ola to siostrzenica

Oj Grześków to ja znam - mój Kocur jest Grześ i mój brat jest Grześ:-)

Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że mojego Kocura siostra tez jest Kasia :-)

Kejt dla chłopczyka z twoich typów wybrałabym Stasia:-) ale sami nie damy tak maleństwu bo mój braciszek tak mam na imie

A my też zostaliśmy dla chłopczyka przy trzech typach: Artur, Dawid lub Sebastian (ty bys wybrała to :-D) i skoro my nie możemy zdecydować to niech sama dzidzia wybierze
Julisia - masz racje ja bym wybrała Sebastiana :))

A co do Stasia to rzeczywiście zanim zaszłam w ciąże to byłam na 100% pewna że będzie Staś... potem mi troszkę przeszło... przez Stanisława - że to takie okropnie poważne... ale z drugiej strony, przecież maleństwo nie będzie wiecznie maleństwem...

Kochane Śnieżynki,
Ja jak na razie dla dziewczynki mam takie imiona: Oleńka, Hania, Marysia, a dla chłopczyka Czaruś, Daruś lub Grześ :) Co myślicie? ;-)

Moim zdaniem to jeśli chodzi o żeńskie imiona nie podobają mi się, a Ola jest zbyt pospolite jak dla mnie , a dla chłopczyków nic nie mam do zarzucenia, bardzo ładne :-) ale każdy ma inny gust i upodobania :tak:

A co do Stasia to rzeczywiście zanim zaszłam w ciąże to byłam na 100% pewna że będzie Staś... potem mi troszkę przeszło... przez Stanisława - że to takie okropnie poważne...

Mnie Staś podoba się bardzo, ale za to Stanisław wydaje mi się okropne. Ale to tylko moje indywidualne odczucie. Dlatego osobiscie chyba wybralabym Jana, bo i Jaś i Jan ładnie....:-)

A w ogóle dziewczyny to radze Wam popatrzec na znaczenie imion, nigdy w to nie wierzylam i nigdy nie sprawdzalam, az kiedys mnie podkusilo sprawdzic znaczenie imienia Mikołaj, bo tak ma na imie mój syn. I sluchajcie czytajac otworzylam usta z wrazenia. Wszystko zgadza sie z jego osobowoscia. Wiec zaczelam czytac o swoim imieniu i meza. I wypisz wymaluj wszystko sie zgadza...Takze jak macie ochote to sprawdzcie...:-D

reklama
A w ogóle dziewczyny to radze Wam popatrzec na znaczenie imion, nigdy w to nie wierzylam i nigdy nie sprawdzalam, az kiedys mnie podkusilo sprawdzic znaczenie imienia Mikołaj, bo tak ma na imie mój syn. I sluchajcie czytajac otworzylam usta z wrazenia. Wszystko zgadza sie z jego osobowoscia. Wiec zaczelam czytac o swoim imieniu i meza. I wypisz wymaluj wszystko sie zgadza...Takze jak macie ochote to sprawdzcie...:-D

Kochana, powiedz na jakiej stronie lub w jakiej książce sprawdzałaś znaczenia imion? Ja mam kilka typów i chętnie sprawdzę czy, któryś z nich to dobry wybór :) Myślałam o tym by dziewczynce dać na imię: Oleńka, Marysia lub Hania, a jeśli mam w brzuszku chłopca to sądzę, że: Czaruś, Grześ lub Daruś :-)

Do góry