reklama
Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Kochane ja wystartowałam z wagą 54kg, ale przez to, że wymiotowałam schudłam 7kg
teraz jak już zaczęłam w miarę normalnie jeść przytyłam 3 kg i myślę, że powoli będzie coraz więcej
tylko bez przesady

Sowinka
Mamusia Zółwików :o)
Dziewczyny ja tam czasem czuję jakieś bulkanie w brzuszku i Mężuś też, ale do takich konkretnych ruchów to jeszcze trochę

kataszaone
nowa mama
ja chyba tez czulam juz@ to napewno nie jelita bo jelita inaczej mi sie odzywaja...ale jescze sie zastanawiam czy to napewno to, bo w ciazy rozne dziwne rzeczy sie ze mna dzieja. A moje malenstwo jest bardzo ruchliwe (na usg po rpstu ruszal sie i zmienial pozycje jak burza) wiec moze jednak cos czuje.
kataszaone
nowa mama
lekarz mowi ze nie ma co sprawdzac teraz i sie nastawiac tylko zrobic to wtedy kiedy bedzie najbardziej pewne. On teraz nie mowi o plci bo powiedzial ze najlepiej kiedy zobaczymy sobie poo 21 tygodniu i to na 3Da lekarz sprawdzał dziś ? Sugerował płeć ?![]()
kataszaone
nowa mama
ja ciagle od poczatku ciazy przytylam tyle samo i nic juz sie nie rusza - 3,5 kg no a wczoraj drugi raz bylam wazona. Poprzednio mialam ten przyrost wagi a teraz juz stoje w moejscu. Na co lekarz mowi ze za maly przyrost mam :| no przepraszam, dopiero (czy juz?) wchodze w 5 msc. A podobno najwiecej przybywa w II trymestrze.
kataszaone
nowa mama
a ja okropnie boje sie (ewentualnej) cesarki !Jeeeny ja miałam cesarkę. I powiem Wam, że okrutnie boję się porodu naturalnego![]()
kataszaone
nowa mama
hmmm ja spróbuję urodzić naturalnie, ale to mój pierwszy poród więc się nie wypowiadam, bo nie wiem co będzie....korci mnie tylko poród w wodzie:-)
o ile wiem nie mozna byc zbyt dlugo w wodzie i i tak bedziesz musiala potem polozyc sie na stole. A w ogole w jaki sposob w wodzie? jako porod rodzinny czy w ogole wyspecjalizowany porod w wodzie
Dziewczyny wystarczy porównać czas na jaki pozostawiają w szpitalu po porodzie - siłami natury po dwóch dniach wychodzisz, a po cesarce minimum 4 musisz spędzić w szpitalu.
w dodatku po cesarce nie można nic jeść przez minimum 12 godzin, a później "jedziesz" na kleiku...
Rana na brzuchu długo się goi - mnie po tygodniu lekko się szew rozszedł, a poza tym nie można kasłać, kichać czy nawet się śmiać, bo ma się wrażenie że rana się otworzyła i wszystkie wnętrzności wypadają.
Mnie nie chodzi o jakieś straszenie, chciałam Wam opisać moje wspomnienia i odczucia po cesarce.
Znam kilka dziewczyn które rodziły SN i CC i wszystkie zgodnie twierdzą że cesarka jest dużo gorsza.
Cesarskie cięcie to poważna operacja - trzeba o tym pamiętać.
Mam takie same wspomnienia. Do tego ta rana mi się rozeszła, zaczęła ropieć, musiałam przyjmować antybiotyk i naświetlać. Ojj, długo to trwało zanim zaczęłam normalnie funkcjonować. No, ale bólu porodowego nie było....
reklama
Podziel się: