reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
a ja wczoraj na ktg takiej nadzieji sobie narobilam i na próżno.:no:Wykryli u mnie jakies skurcze dosyc silne wiec doktor wzial mnie na badanie.Ja buźka usmiechnieta ze moze cos sie zaczelo i zostane w szpitalu do porodu,bo zawsze to pod kontrolą.
A tu dowiaduje sie ze jestem pozamykana i nic z tego,ze jak bede dopiero po terminie tydzoien to da mi skierowanie do szpitala.Dodam ze przeterminowalam sie w niedziele:-(.Dzisiaj moja pannica nie daje poki co zadnych oznak ze zamierza pokazac sie mamusi:no:.
kochaniutka ja się przeterminowałam w poniedziałek..... i też się na nic nie zapowiada... główki do góry damy radę

Widzę ,że wszystkie mamy dziś wizyty,więc trzymam kciuki za nasze wizyty i za dobre wieści:tak:,że jednak coś się zaczyna dziać i coś tam ruszyło i ,że już na dniach będziemy rodziły:tak:.
ja dzisiaj byłam na ktg..... w nocy obudziły mnie dwa czy trzy razy bolesne skurcze... ale przeszło tak szybko jak sie pojawiło.... dzisiaj na wykresie skurcze " minimum socjal" jak to nazwała moja położna czyli skurczy prawie brak... kazała mi się przygotowac na marzec.... no i z lutówki zostanę marcówką jak coś

:-D

A wyniki przeglądu następujące:
- zero rozwarcia,
- zero skurczy,
- miarowe tętno dzieciaczka,
- dużo wód,
- ułożenie główkowe podłużne.

NIC się nie dzieje :dry:
Jak do piątku mnie nie ruszy, to nawet bez żadnych objawów mam się udać do szpitala. Pewnie mnie już tam zostawią :-( :-D
u mnie też wód dużo, ułożenie od dawna główkowe, dzidzia bardzo nisko, mocno napiera na szyjke, ale ta wredota twardo się trzyma nic się nie rozwiera.....

u mnie lekarka do szpitala kieruje 6 dni po terminie. ciekawa jestem co zrobi w moim przypadku, kiedy wiadomo, że juz mam łozysko III stopnia. czy powinnam sie ubiegac o wywołanie porodu? jestem zielona w tej kwestii
ja łożysko III st mam od 36 tyg teraz jestem w 40+2 i jakoś tego nie biorą pod uwagę..... puki reszta wyników jest dobra to niestety trzeba czekac..... u mnie po terminie ok 10 dni biorą do szpitala..... ehhhh

Ja właściwie napisałam juz na wątku głównym,ale w skrócie powtórzę sie:
"główka mocno wstawiona"-czyli rozumiem nisko i w kanale rodnym
-rozwarcie 1palec
-wód prawidłowa ilość
-łożysko G II
-położenie główkowe-lecz grzbietowe-plecki i pupa w stronę brzuszka
-skurcze jakies tam są-nawet czuję,
-ale mogę jeszcze pochodzić z brzuszkiem
waga wg usg ok.3500
Co to zrobić,by urodzić już? naprawdę mam duży brzuszek-nawet lekarz na widok brzuszka dawał małemu 4kg,choć usg pokazało mniej,więc jest mi już tak ciężko-puchną mi ręce i nogi-mam dość tego czekania,zwłaszcza,że brzuch boli często i skurcze się pojawiają-zwłaszcza nocą-ale mijają-niestety:-(

u mnie to najgorsze jest to,że pojawiają się dość mocne skurcze,ale jak już mi się wydaje,że powinnam się zbierać do szpitala,to one mijają,albo są w nocy i po godzinie zasypiam z tymi skurczami np.co 15minut i tez mijają,jak chodzę to czuję napierającą główkę i ból w pachwinach,ale potem wszystko wraca do normy.
Wogóle to myślę,że za mało się jednak ruszam,za dużo odpoczywam,bo mąż mnie wyręcza,a wieczorem to już nie zawsze mi się chce iść na spacer-ostatnio-wczoraj,po takim spacerze nieźle mnie brzuchol bolał.
Ale ,wiecie co,czekam na relacje dziewczyn z poródów,a tu nic.Pewnie na zamkniętym część opisała swój poród,ostatnio tam nie zaglądałam przez te problemy z netem.Tu tez by sie przydały te relacje-poczytałabym chętnie i Wy pewnie też.Joasia i inne dziewczyny -do dzieła-napiszcie proszę o Waszych porodach:tak:-co Wy na to?

I sa osoby co nie maja dostepu do zamknietego wiec prosze pisac tutaj.
Bo ja tylko na styczniówkach czytam.
A z wami bardziej zwiazana jestem ;)

Ja właściwie napisałam juz na wątku głównym,ale w skrócie powtórzę sie:
"główka mocno wstawiona"-czyli rozumiem nisko i w kanale rodnym
-rozwarcie 1palec
-wód prawidłowa ilość
-łożysko G II
-położenie główkowe-lecz grzbietowe-plecki i pupa w stronę brzuszka
-skurcze jakies tam są-nawet czuję,
-ale mogę jeszcze pochodzić z brzuszkiem
waga wg usg ok.3500
Co to zrobić,by urodzić już? naprawdę mam duży brzuszek-nawet lekarz na widok brzuszka dawał małemu 4kg,choć usg pokazało mniej,więc jest mi już tak ciężko-puchną mi ręce i nogi-mam dość tego czekania,zwłaszcza,że brzuch boli często i skurcze się pojawiają-zwłaszcza nocą-ale mijają-niestety:-(
ojj co zrobic by przyspieszyc jak widac ja nie wiem..... dwa dni po terminie i jak nie wiedzialam tak nie wiem dalej coby tu zrobic by urodzic. heheheheheh

I sa osoby co nie maja dostepu do zamknietego wiec prosze pisac tutaj.
Bo ja tylko na styczniówkach czytam.
A z wami bardziej zwiazana jestem ;)
no właśnie... dziewczyny pouciekały z forum, zrobiły jakieś dziwne podforum lutówek na zamkniętym...... :-(
ja też bym z chęcią opowieści z porodówek poczytała....

Czesc dziewczyny.
Dzis o 5.20 Olenka12345 urodzila zdrowa i piekna coreczke:-D:-D Mala wazy 3100 i ma 55cm. Dostala 10pkt. Olenka jest przeszczesliwa i Was wszystkie pozdrawia:-D
Edit: zapomnialam napisac ze rodzila tylko 3godz!! SN :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry