reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
agapa po zdjęciu na bank będzie o niebo lepiej.....

ja też dziewczyny w dwupaku... jutro z rana mam wizyte, pewnie pojade żeby sie dowiedziec że nic sie nie dzieje i nie zmienia

10.02.2010 r. o godz. 3.00 urodził się nasz synuś Adaś :))
Malutki ważył 3160g, mierzył 51 cm i dostał 10 punktów.
Poród odbył się siłami natury. Trwał niecałe 2 godzinki. Udało się z ochroną krocza.
To nasze pierwsze dziecko. Jesteśmy tacy szczęśliwi. pozdrawiamy wszystkie rozpakowane już mamusie.

a ja wczoraj na ktg takiej nadzieji sobie narobilam i na próżno.:no:Wykryli u mnie jakies skurcze dosyc silne wiec doktor wzial mnie na badanie.Ja buźka usmiechnieta ze moze cos sie zaczelo i zostane w szpitalu do porodu,bo zawsze to pod kontrolą.
A tu dowiaduje sie ze jestem pozamykana i nic z tego,ze jak bede dopiero po terminie tydzoien to da mi skierowanie do szpitala.Dodam ze przeterminowalam sie w niedziele:-(.Dzisiaj moja pannica nie daje poki co zadnych oznak ze zamierza pokazac sie mamusi:no:.

a ja mam jutro wizytę o 12stej...tak liczyłam,że nie dotrzymam do wizyty a tu cóż..małej się nie śpieszy..no ale gdzie jej będzie lepiej jak u mamy:-D
ale już mogła by wyjsc..ciekawa jestem ile już waży i ile ma cm;-)jutro sie dowiem:-)
To podobnie jak ja,też sądziłam,że do tej wizyty urodzę,zwłąszcza ,że lekarz mówił o rozwarciu i dał mi poprzednio skierowanie do szpitala w razie czego,a to masz-dziś wizyta
Ja dziś jadę na zdjęcie 1 szwu. Boję się trochę że będzie bolało, ale teraz mi dokucza więc jak mi zdejmą to myślę że będzie lepiej:tak:
Nie bój się,nie zdążysz poczuć,a już szew będzie zdjęty-a potem jaką wielką ulgę poczujesz:tak:
agapa po zdjęciu na bank będzie o niebo lepiej.....

ja też dziewczyny w dwupaku... jutro z rana mam wizyte, pewnie pojade żeby sie dowiedziec że nic sie nie dzieje i nie zmienia

Widzę ,że wszystkie mamy dziś wizyty,więc trzymam kciuki za nasze wizyty i za dobre wieści:tak:,że jednak coś się zaczyna dziać i coś tam ruszyło i ,że już na dniach będziemy rodziły:tak:.

Udało mi się dotrzeć na wczorajszą wizytę ;-) Znaczy nie zaczęłam jeszcze rodzić ;-)
Moja gin się trochę zdziwiła, bo była pewna, że się już nie zobaczymy :-) A tu zrobiłam jej niespodziankę, a właściwie moja Córcia :-D

A wyniki przeglądu następujące:
- zero rozwarcia,
- zero skurczy,
- miarowe tętno dzieciaczka,
- dużo wód,
- ułożenie główkowe podłużne.

NIC się nie dzieje :dry:
Jak do piątku mnie nie ruszy, to nawet bez żadnych objawów mam się udać do szpitala. Pewnie mnie już tam zostawią :-( Ale w sumie jak się jest po terminie, to chyba lepiej być pod obserwacją, tak w razie co ;-)

A tak w ogóle, to widzę, że spora część z nas ma dzisiaj wizyty, więc 3mam za wszystkie mocno kciuki :-D

reklama
u mnie lekarka do szpitala kieruje 6 dni po terminie. ciekawa jestem co zrobi w moim przypadku, kiedy wiadomo, że juz mam łozysko III stopnia. czy powinnam sie ubiegac o wywołanie porodu? jestem zielona w tej kwestii

Do góry