reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Już wiemy, że urodzi sie dziewczynka wiec będzie Michalina Elżbieta. Pierwsze imie po śp. dziadku mojego mężą, ale i zawsze bardzo mi sie to imię podobało ( chyba najpierw wybraliśmy imię a później krewnego ;P ) drugie imię po mojej mamie ( tradycja rodzinna ja też mam drugie imie po mamie mojej mamy :) )

Gdyby jednak był chłopiec byłby Maksymilian Cezary. Pierwsze imie nam sie podoba drugie bo dziadek ( mój tata) powiedział, ze chce wnuka :)

reklama
Warto zadzwonić do szpitala w którym bedzie sie rodzić na oddział noworodków i o wszystko zapytać. Ja tak zrobiłam i wiem, ze ubranko tylko na wyjście ( najlepiej przywiezione w dniu wypisu przez tatę ). Można wziąść swój kocyk lub rozek, zeby bylo wiadomo, ze to Twoje dziecko ;)

Kosmetyki szpital wszelkie zapewnia, ale oczywiście jak mamusia ma widzi mi się może przywieść swoje.

A wszystko co jest maluszkowi nie zbedne zgromadzić w domu, zeby prosto ze szpitala do domu i tam wszystko mieć.

Szalik pierwszy raz słysze. My mamy fotelik samochodowy/ nosidełko z daszkiem wiec pielucha tetrowa wystarczy na pewno ;)

ja do szpitala żadnych kosmetyków do mycia maluszka nie biorę bo nei ma takiej potzreby, tylko pieluchy, chusteczki i kremik...
aha nie wiem jak u Was ale u mnie na szkole położne mówiły żeby dzidzi oliwkami na noc nie smarowac.. a najlepiej w cale bo oliwka tylko zatyka pory.... a jak dzieciątko ma suchą skórę to w aptece kupic płyn do skóry atopowej i już.. nic więcej.

Na wadze jak narazie + 16 kg.
I ogólnie średni brzuszek ( ostatnimi dniami coraz wiekszy) za to wielka pupa i big uda. Biust zawsze miałam duzy ( D) to teraz jest masakra ( E-F)
Ale co tam jak sie juz nasza klucha urodzi to sie tego pozbędę :D Mam na to tylko 15 miesiecy bo w czerwcu 2011 mój brat się zeni, a trzeba z klasą wyglądać na slubie brata ;) A później staranie o synka :p

Mój mąż nazywa nas swoimi grubaskami, ale wcale mi to nie uwłacza bo wiem, ze mówi to z przekąsem. tata nazywa mnie ciężarówką i wieczorami pyta czy juz byłam w myjni. Ale potrafie sie smiac z ich docinków i zawsze im mówie, ze ja urodze i schudne a im głupota juz nie minie ;)

Na wadze jak narazie + 16 kg.
I ogólnie średni brzuszek ( ostatnimi dniami coraz wiekszy) za to wielka pupa i big uda. Biust zawsze miałam duzy ( D) to teraz jest masakra ( E-F)
Ale co tam jak sie juz nasza klucha urodzi to sie tego pozbędę :D Mam na to tylko 15 miesiecy bo w czerwcu 2011 mój brat się zeni, a trzeba z klasą wyglądać na slubie brata ;) A później staranie o synka :p

Mój mąż nazywa nas swoimi grubaskami, ale wcale mi to nie uwłacza bo wiem, ze mówi to z przekąsem. tata nazywa mnie ciężarówką i wieczorami pyta czy juz byłam w myjni. Ale potrafie sie smiac z ich docinków i zawsze im mówie, ze ja urodze i schudne a im głupota juz nie minie ;)

heheheh dobre podejście
zresztą czym tu się przejmowac i tak w ciązy jesteśmy najpiękniejsze na świecie..... a jak ktoś mówi inaczej to zazdrości poprostu:tak:

Nie wiem jak inne Dziewczyny, ale ja się denerwuję przed każdą wizytą.
Nawet wtedy jak nic nie wskazuje na to, że coś mogłoby być nie tak.
To chyba psychiczne jest... znaczy podświadome - nie chcesz, a i tak coś Cię niepokoi ;-)

Zima powodzenia w takim razie :-)

hehe do mnie tesciowie tez per grubasku! ale oni to tak slodko mowia, ze nie mam tego za zle. w pracy bylam pierwsze ciezarowka, ale za tym nie przepadalam jakos mi sie kojarzy z tirowka;-)wiec zostalam bombka:-) dzis zobaczymy do ilu mi juz waga skoczyla... buzka

reklama
Do góry