reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
my mimo zakazu trochę się poserduszkowaliśmy:zawstydzona/y: mam nadzieję że nic się nie wydarzy... ale nie mogliśmy się powstrzymać, zwłaszcza przez to widmo pologu:zawstydzona/y: mam nadzieję, że nie wyjdzie, że jestem nieodpowiedzialna:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny mam dwa pytania.Po pierwsze zabieramy do szpitala oliwke dla malucha,plyn do kapieli ?

i drugie, czy taka rzecz jak okrycie wierzchnie typu kombinezon polarowy pierzemy ??
Gdzie kupić szaliczek dla takiego maleństwa?
na prawde nie wiem :(

Dziewczyny mam dwa pytania.Po pierwsze zabieramy do szpitala oliwke dla malucha,plyn do kapieli ?

i drugie, czy taka rzecz jak okrycie wierzchnie typu kombinezon polarowy pierzemy ??

To zalerzy od ciebie czy zabierac kosmetyki dla dziecka czy nie. Jak u ciebie w szpitalu maja i nie przeszkadza ci jakiej firmy to nie biez. Ja naprzyklad biore bo wiem ze u mnie w szpitalu uzywaja kosmetykow Johnson a ja ich nie bende uzywac wiec wezne swoje.
Kombinezony tez wszystkie pralam, ale chyba nie musisz bo nie benda bezposrednio dotykac cialka dziecka.
A szalik dla takiego malenstwa to niewiem czy jest dobry pomysl. No niewiem ja z malym nie uzywalam szalika. Moze ktos sie wypowie kto uzywal z tak malym dzieckiem.

Takie malutkie Szkrabiki właściwie nie mają szyi :-) Szalik nie jest potrzebny. A jak uważasz że powinien mieć coś pod szyją to lepsza będzie jakaś chustka:tak:

Dusia praktycznie napisała wszystko co chciałam ale oczywiście muszę się uzewnetrznić;-)
1- dopytaj się w szpitalu gdzie będziesz rodzić, w moim mają na stronie www napisane że nie trzeba brać, więc nie wezmę, ale jakby coś mi nie pasowało, to mąż dowiezie:tak:
2- ja prałam wszystko, dosłownie wszystko...
3- nie mam szaliczka i zapewne długo nie będę mieć, chyba że wiosna jakaś chłodna będzie... takim maluszkom się nie zakłada, kombinezonik wystarczy:tak:

ja też biorę swoje kosmetyki do szpitala,co do ciuszków to wyprałam kombinezon,bo ja dostałam go od koleżanki po jej córeczce to musiałam wyprac..
szaliczek kupiłam z czapeczką polarową,ale też sie zastanawiałam jak ja i po co ubiorę..;-)

reklama
Do góry