reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A musi byc to przegotowana woda czy moze byc taka ciepla z kranu :confused:
No bo pytac sie o wode przegotowana to tak jakos dziwnie:baffled:
Ale z ta butelka super pomysl :tak:dzieki

W niektórych szpitalach (np. w moim) na oddziale są dostępne czajniki elektryczne, z których każdy może korzystać. Więc z ugotowaniem wody i przygotowywaniem roztworu nie powinno być problemu.
Możesz też zapytać w swoim szpitalu, czy możesz zabrać swój czajnik albo grzałkę - wtedy tym bardziej nie ma problemu.
A jaśli nie ma takich udogodnień, to tak jak pisała Luczynka - niech facet dowozi :-)

reklama
Ja tam się nie powstrzymuję, bo czeka Nas połóg i niestety brak serduszkowania... Mi po Lolku strasznie długo leciało ( 6 tygodni) i było mi źle... Inaczej jak się jest w ciąży i się nie seksuje ze względu na dzieciątko, a inaczej jak mnie krew zalewała...
Swieta prawda:tak::-D:-D:-D:-D:-D trza sie seksic i juz;-):zawstydzona/y::-)tylko mi ten brzuchacz moj przeszkadza:baffled:ale ochote to mam.....:zawstydzona/y:i trzeba sie nagimnastykowac niezle:-Dale potem to spieeee, jak niewiem co;-)
Przy 1 ciazy bawilismy sie do konca i syn przyszedl na swiat w terminie jak w morde szczelil:-D:-D

W niektórych szpitalach (np. w moim) na oddziale są dostępne czajniki elektryczne, z których każdy może korzystać. Więc z ugotowaniem wody i przygotowywaniem roztworu nie powinno być problemu.
Możesz też zapytać w swoim szpitalu, czy możesz zabrać swój czajnik albo grzałkę - wtedy tym bardziej nie ma problemu.
A jaśli nie ma takich udogodnień, to tak jak pisała Luczynka - niech facet dowozi :-)
Z tego co sie zorientowalam po moim ostatnim pobycie to jest jakas mala kuchnia co tam obiady dowożą , wiec pewnie i automat do cieplej wody bedzie, a jak nie to wsumie moge powiedziec mezowi aby mi takie roztwory robil, kupie ze 3 butelki z dziubkiem i zostawie ze dwie w domku i mu wytłumaczę .:-D

no troche gimnastyki nikomu nie zaszkodziło:p heheh a seks to najlepszy masaż dla krocza:p więc dla niektórych może się bez nacinania obędzie:-)
kurcze ja tu miałam nadzieję że intensywnym serduszkowaniem troszkę akcje ( poród) przyspieszymy , a ty tu piszesz że w poprzedniej ciąży serduszkowaliście do końca i dzidzia w terminie przyszła.... kurczaki......

a spróbuj wziąć kąpiel z oliwką. Do wody wlewasz tyle, żeby pływało kilka oczek. I jak wychodzisz, to to zostaje na skórze. Na mnie to działa najlepiej. I błyskawicznie. Bo smarowanie to jednak trochę trwa. A jak mężuś pomaga, to sięprzeciąga do godzinki;-)

kochana cieżko z oliwką bo nie mam wanny... a pod prysznicem lipa..... bo nie wiem czy próbowałas ale jak pod prysznicem staram się nasmarowac oliwką to jakbym sie smalcem smarowała:p hehheheh blleeeeee obżydliwe uczucie:p

reklama
Ale mnie nie chodzi o to, ze nalezy krocze czyms smarowac specjalnym czy nawilzac-bron Boze. Ale osuszanie krocza i rany to dla mnie nie to samo co wysuszona czy przesuszona z powodu mydla rana. A co do plynu do higieny intymnej to napisalam, ze mozna, ale EWENTUALNIE. I to chyba logiczne, ze wtedy kiedy nam pasuje bo nei zawsze jest tak, ze nasz organizm toleruje wszystko. A to, ze nie pisalam w wypowiedzi nic o wietrzeniu krocza to nie znaczy zaraz, ze uwazam, ze nie nalezy tego robic. I nie zgodze sie, ze po samej wodzie w pierwszych dniach i Tantum Rosa bedzie nieprzyjemny zapach. I moja wypowiedz jest rowniez wypowiedzia osoby opierajacej sie m. in. na wlasnym doswiadczeniu.
Rozumiem,ale ja dlatego mówilam o wietrzeniu krocza,bo chciałam zaznaczyć,że ma być suche nie mokre ,ani nawilżone,a po zwykłym płynie o h.intymnej mogłoby byc nawilzone,bo one tak działają:tak:Każdy ma swoje doświadczenia,lub ktoś po prostu tak,a nie inaczej nam radzi,a my nie jesteśmy tu po to,by się spierać,lecz by się dzielić tym,co mamy do powiedzenia.Ty uważasz ,że wystarczy sama woda i ok. ale ja mam prawo się z tobą nie zgodzić-choc nie spierać:tak: i powiedzieć,że ja uważam inaczej,a każda z nas ma prawo potem i tak postąpic tak,jak sama uważa:tak:.Ja jestem mamą trójki dzieci,więc rodząc trzy razy pewnie mam jakieś doświadczenie,ale też uważnie czytam,co Wy mi radzicie,choć nie zawsze się ze wszystkim zgodzę.M iałam mieszane uczucia co do tantum rossa-być może położne mnie tak nastawiły wcześniej,ale patrząc na jego skład to pewnie cos w tym jest,ma właściwości odkażające i lekko znoszące ból więc pewnie sie sprawdzi,zawsze sprawdzam składniki leków bądź kosmetyków,bo jestem z wykształcenia chemikiem i analitykiem i choć nie pracuję w swoim zawodzie,to już mi tak zostało:tak:

Do góry