reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
joasia89 może jednak nie bedą Cię zbyt długo trzymać,a tylko podadzą Ci kroplówkę z magnezem,jakieś leki i po dwóch ,trzech dniach do domciu:tak:,własnie wq tym tygodniu byłam 3dni w szpitalu i widziałam,że tak właśnie robią,kroplówka z magnezem,nospa,czasem fenoterol w tabletkach z isoptinem i dwa trzy dni i do domku:-D

kurcze fajnie, że puszczali dziewczyny do domu:tak: ja też biorę fenoterol w domu, ale kroplówki nie miałam, a u nas w Poznaniu dziewczyny od 34 tyg na kroplówkach zatrzymywali do porodu... ale to może jeszcze jakieś inne względy na tym zaważyły??:confused:

wiec jutro sadny dzien mamy .. ech ..

tak czy tak - trzymamy mocno kciuki żebyś szybko wróciła do domku i do nas:tak:

reklama
Kataszaone ja bym się tak jednak nie przejmowała :-)
Raczej niemożliwe, żeby Małej nie smakowało to co jesz, bo Ona przecież dostaje składniki odżywcze razem z krwią od Ciebie przez łożysko - to raczej nie ma smaku konkretnych zjadanych przez Ciebie potraw. ;-)
Powiem Tobie, że Moja Mała też jest mniejsza niż przeciętne dzieciaki na tym etapie ciąży i lekarz nie robi z tego tragedii. Mówi, że często dziewczynki są mniejsze od chłopaków - taka ich uroda :-) Więc nie panikuj, poczekaj spokojnie do piątkowej wizyty - będzie dobrze, Mała na pewno troszkę przybierze :-)

ale wiem ze jak jemy slodkie to czuja, bo wody polodowe sa słodsze :) tak nam mowili na szkole rodzenia :)ale to nie ma wplywu na przyrost masy przeciez.

Ja jutro idę na badania, w czwartek wizyta u państwowej ginki, a za tydzień w poniedziałek USG u prywatnego - ma mi nagrać filmik, bo obstawia że to już ostatnia wizyta :-D

Oczywiście bardzo mocno trzymam kciuki za zbliżające się wizyty - te u lekarzy i te szpitalne :tak:

Mnie się wydaje że ewentualnie są pokarmy lepiej przyswajalne przez dzieciaczki. Ale i tak uważam że ta lekarka świruje ostro. Waga nie jest dużo mniejsza niż powinna, no i jak sama Kataszaone pisze Iga przytyła od ostatniej wizyty blisko 1 kg, więc bardzo prawidłowo !
Nie masz możliwości pójść do innego lekarza ?

Witam Mamusie!!!
ja mam wizyte i USG w piatek juz sie nie moge doczekac bo od 2 miesiecy nie mialam USG wiec duzo sie zmienilo u mnie w brzuszku...:tak::-D w srode ide na badania a raczej oddac materiał do badań (mam miec robione badanie moczu morfologię i CRP). Wyniki beda na piatek takze dowiem sie wszystkiego za jednym razem... Potem wizyte bede miala w ostatnim tygodniu stycznia. Moja gin bedzie mi zciągac krążek i powiem Wam ze sie boje strasznie bo dopoki go mam to wiem ze nie urodze.... Strasznie sie boje porodu .....:zawstydzona/y::-(

Pozdrawiam gorąco!!!

Ja jutro idę na badania, w czwartek wizyta u państwowej ginki, a za tydzień w poniedziałek USG u prywatnego - ma mi nagrać filmik, bo obstawia że to już ostatnia wizyta :-D

Oczywiście bardzo mocno trzymam kciuki za zbliżające się wizyty - te u lekarzy i te szpitalne :tak:

Czekamy na relacje z wizyt. Kurcze jak lekarz mówi że to ostatnia wizyta to chyba czas na rozpakowywanie się - o kurcze - szok, że to już!!!!
Shingle - własnie doczytałam, ze braliscie ślub tydzień po nas (my bralismy 08.06.2002).

A ja idę jutro - we wtorek na wizytę, przed wizytą mam mieć ktg (przed wizyta odbieram tez wyniki badań w kierunku paciorkowca - i się boję, bo miałam go już 2 razy w tej ciąży:-:)-()

Hej :-)

A ja mam wizytę już dzisiaj.
I USG też będzie - ostatnie było w połowie listopada, więc trochę czasu minęło. ;-) Zastanawiam się czy moja Nela już się obróciła do wyjścia, czy jeszcze nie. No i ile przytyła przez te prawie dwa miesiące ;-)

Mnie się wydaje że ewentualnie są pokarmy lepiej przyswajalne przez dzieciaczki. Ale i tak uważam że ta lekarka świruje ostro. Waga nie jest dużo mniejsza niż powinna, no i jak sama Kataszaone pisze Iga przytyła od ostatniej wizyty blisko 1 kg, więc bardzo prawidłowo !
Nie masz możliwości pójść do innego lekarza ?

narazie nie wiem czy jej sens sie umawiac bo na piatek znowu do niej mam wizyte ( wiec nawet nie wiem czy gdzies mialabym wczesniejszy termin), zobaczymy co teraz powie. Jak mnie zmartwi to pojde gdzies indziej, zapytam, zasiegne porady.

mój męzuś mi ufa, wie, że kiedy powiem,że można to będzie oki, ale widzę, że zmieniło się jego nastawienie..na łagodniejsze podejście do sprawy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ja mam wciąż ochotę,ale też już nie uprawiam seksu tak często jak zawsze no i na wiele rzeczy nie można już sobie pozwolić:-p:-p:-p:-p ale lubię sobie pomyśleć co będzie po połogu:-p:-p:-p

reklama
Kameleon to 3mam kciuki za dzisiejsza wizyte :tak:wszystko bedzie w porzadku, zobaczysz :-) i koniecznie napisz jak bylo:tak:

Widze, ze sporo wizyt mamy w tym tygodniu. Ja ide dopiero za tydzien w srode 20stego, a juz nie moge sie doczekac:-p

Do góry