reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
no wlasnie Plastelinka powiedzial cos o jakiejs kroplowce a ja nie wiem jaka :-( a orientujesz sie ile moge lezec w tym szpitalu ? :-(

reklama
A ja mimo, ze przytylam pewnie wiecej niz niejedna z Was to obraczke i pierscionki nosze nadal :-) Czasami tylko wieczorem spuchna mi palce i musze je sciagnac. Ale zakladam je codziennie. To dlatego ze wszystko poszlo mi w brzuch i piersi. Ale w pierwszej ciazy nie bylo tak fajnie i juz od 4-5 miesiaca moglam zapomniec o bizuterii, ale to z powodu gestozy :-(

Kinia ja z pierwsza ciaza trafilam na mega upalne lato 2006 i urodzilam dopiero pod koniec upalnego wrzesnia, wiec myslalam ze umre i odtad powiedzialam ze kazda kolejna ciaza to tylko na zime i tak sie staralismy :tak:

Joasiu mnie lekarz "straszy" szpitalem i kroplowka z magnezem od polowy ciazy. Z tym ze u mnie brzuszek sie nei stawia, ale poziom magnezu w organizmie mam na minimalnym poziomie. A teraz to chyba juz na krytycznym, bo mam takie skurcze miesni nog, rak i kregoslupa przez cala dobe, ze nawet konskie dawki magnezu w tabletkach nie pomagaja. Juz miesnie nog mam czesciowo poblokowane:-( Wiec teraz boje sie ze moze mnie ulokowac w szpitalu :-(a mowil cos, ze wtedy to tak na 1-2 dni, zeby podac kroplowke i tyle. No chyba ze cos by sie dzialo. A Ty teraz zazywasz jakis magnez w tabletkach?

luczynka biore tylko magnez b6 czy cos takiego .. i wogole szyjka macicy okolo 0,5 cm ale powiedzial ze trzyma uff ... musze przynajmniej ze 2 tyg jeszcze ponosic babeka zeby do 38 tc dobic .. no zobaczymy jak to bedzie ... a usg dopiero na 1 lutego ;/ chyba pojde prywatnie ....

luczynka biore tylko magnez b6 czy cos takiego .. i wogole szyjka macicy okolo 0,5 cm ale powiedzial ze trzyma uff ... musze przynajmniej ze 2 tyg jeszcze ponosic babeka zeby do 38 tc dobic .. no zobaczymy jak to bedzie ... a usg dopiero na 1 lutego ;/ chyba pojde prywatnie ....

A w jakiej dawce bierzesz ten magnez?

Jak się Lolek urodził używałam Aventu. Byłam w sumie zadowolona. Teraz też myślałam o Avencie, ale po "wywiadach" przyprowadzonych z młodymi Mamuśkami doszłam do wniosku że kupię rzeczy firmy którą wszystkie tak bardzo zachwalają.
Co do butelek to ja już mam 4 (dwie nowe kupiłam i jak wygrałam laktator to dostałam jeszcze dwie). Ja na pewno będę poić Milenkę - herbatka będzie grana codziennie więc potrzebuję butelki żeby miała się z czego napić, a smoczki zamówiłam bo nie kosztują majątku a jak nie będę mogła sobie poradzić to nie będę musiała latać po sklepach i szukać tylko wyciągną z szafy :-D Ja sibie znam i wiem że przez pierwszy miesiąc ciężko będzie mi się wyrwać "do ludzi". Dlatego wolę mieć na zapas.

A czemu odrazu zakladasz ze bendziesz mala poic herbata????

reklama
Właśnie dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia sobie listy co jest potrzebne jeszcze dla maluszka, sporo tego wyszło mi przy waszej pomocy, głownie brakuje mi kosmetyków i innych akcesoriów higienicznych.
Kejt super te listy! Rady są po prostu cenne, dzięki doświadczone mamusie!!!

Do góry