reklama
A ja mimo, ze przytylam pewnie wiecej niz niejedna z Was to obraczke i pierscionki nosze nadal :-) Czasami tylko wieczorem spuchna mi palce i musze je sciagnac. Ale zakladam je codziennie. To dlatego ze wszystko poszlo mi w brzuch i piersi. Ale w pierwszej ciazy nie bylo tak fajnie i juz od 4-5 miesiaca moglam zapomniec o bizuterii, ale to z powodu gestozy :-(
Kinia ja z pierwsza ciaza trafilam na mega upalne lato 2006 i urodzilam dopiero pod koniec upalnego wrzesnia, wiec myslalam ze umre i odtad powiedzialam ze kazda kolejna ciaza to tylko na zime i tak sie staralismy
Kinia ja z pierwsza ciaza trafilam na mega upalne lato 2006 i urodzilam dopiero pod koniec upalnego wrzesnia, wiec myslalam ze umre i odtad powiedzialam ze kazda kolejna ciaza to tylko na zime i tak sie staralismy
Joasiu mnie lekarz "straszy" szpitalem i kroplowka z magnezem od polowy ciazy. Z tym ze u mnie brzuszek sie nei stawia, ale poziom magnezu w organizmie mam na minimalnym poziomie. A teraz to chyba juz na krytycznym, bo mam takie skurcze miesni nog, rak i kregoslupa przez cala dobe, ze nawet konskie dawki magnezu w tabletkach nie pomagaja. Juz miesnie nog mam czesciowo poblokowane:-( Wiec teraz boje sie ze moze mnie ulokowac w szpitalu :-(a mowil cos, ze wtedy to tak na 1-2 dni, zeby podac kroplowke i tyle. No chyba ze cos by sie dzialo. A Ty teraz zazywasz jakis magnez w tabletkach?
luczynka biore tylko magnez b6 czy cos takiego .. i wogole szyjka macicy okolo 0,5 cm ale powiedzial ze trzyma uff ... musze przynajmniej ze 2 tyg jeszcze ponosic babeka zeby do 38 tc dobic .. no zobaczymy jak to bedzie ... a usg dopiero na 1 lutego ;/ chyba pojde prywatnie ....
luczynka biore tylko magnez b6 czy cos takiego .. i wogole szyjka macicy okolo 0,5 cm ale powiedzial ze trzyma uff ... musze przynajmniej ze 2 tyg jeszcze ponosic babeka zeby do 38 tc dobic .. no zobaczymy jak to bedzie ... a usg dopiero na 1 lutego ;/ chyba pojde prywatnie ....
A w jakiej dawce bierzesz ten magnez?
3 razy dziennie po 1 tabl tak samo no-spa :-(
Ale jaka dawke tego magnezu? Bo ja obecnie dochodzilam nawet do 6 x500mg magnezu wiec duzo a i tak nie pomaga
Dusia08
Marzec '08
Jak się Lolek urodził używałam Aventu. Byłam w sumie zadowolona. Teraz też myślałam o Avencie, ale po "wywiadach" przyprowadzonych z młodymi Mamuśkami doszłam do wniosku że kupię rzeczy firmy którą wszystkie tak bardzo zachwalają.
Co do butelek to ja już mam 4 (dwie nowe kupiłam i jak wygrałam laktator to dostałam jeszcze dwie). Ja na pewno będę poić Milenkę - herbatka będzie grana codziennie więc potrzebuję butelki żeby miała się z czego napić, a smoczki zamówiłam bo nie kosztują majątku a jak nie będę mogła sobie poradzić to nie będę musiała latać po sklepach i szukać tylko wyciągną z szafy Ja sibie znam i wiem że przez pierwszy miesiąc ciężko będzie mi się wyrwać "do ludzi". Dlatego wolę mieć na zapas.
A czemu odrazu zakladasz ze bendziesz mala poic herbata????
reklama
poziomeczka_82
Szczęśliwa mama
Właśnie dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia sobie listy co jest potrzebne jeszcze dla maluszka, sporo tego wyszło mi przy waszej pomocy, głownie brakuje mi kosmetyków i innych akcesoriów higienicznych.
Kejt super te listy! Rady są po prostu cenne, dzięki doświadczone mamusie!!!
Kejt super te listy! Rady są po prostu cenne, dzięki doświadczone mamusie!!!
Podziel się: