reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A czemu odrazu zakladasz ze bendziesz mala poic herbata????

Tez jestem ciekawa :confused: Bo dzieci karmione piersia wogole nie potrzebuja dodatkowego picia, a te co pija mleko modyfikowane to tez najpierw lepiej podac poprostu wode niz slodzone herbatki. Zreszta z tego co sie orientuje to herbatki sa raczej zalecane dopiero po 1 miesiacu. Ale nie jestem pewna jak to dokladnie z tym jest.

reklama
Wydaje mi sie, ze w momencie kiedy masz rzeczywiscie problem z poziomem magnezu w organizmie i skurczami to dawka 3x1tabletka to niewiele. Wiem, ze kilka dziewczyn tutaj bierze wieksze dawki. Ja biore od 3 do 6 tabletek na dobe. A lekarz powiedzial, ze przedawkowanie magnezu wlasciwie sie nie zdarza. Mnie napewno nie grozi, bo mam go na tak niskim poziomie. Synek doslownie wyżera go ze mnie :baffled: Ja biore Magnezin 500. Dobry i mocny. Choc ostatnie dni to nawet ten preparat nie pomaga :no:

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze i nie bedziesz musiala isc do szpitala. 3mam kciuki :-)

Pewnie, że tak nie ważne ile dziecko przybiera na wadze i czy będzie duże czy malutkie, najważniejsze żeby nasze maleństwa były zdrowe;-)
A w wagę z usg też tak do końca nie wierzę, bo tak jak piszecie, duże są różnice między wagą z usg, a wagą rzeczywistą maluszków:tak:
Najważniejsze, że już niedługo nasze maleństwa będą z nami:happy2:

no to moja mała w porównaniu do Waszych maluchów to jakaś duża bedzie,bo w 34 tc waży już 2300:confused:
lekarz mówi ze mniej więcej tak do 3,5 do porodu bedzie ważyc..mam nadzieję..;-)

czy ja wiem czy duża.... mój synek w 33tyg ważył 200 g a w 32tyg 2 kg, lekarz powiedział, że akurat ten tydzień ciąży i mam się spodziewać dziecka powyżej 3,5 kg... jak widać nie dość że mierzenie i sprzęt ma znaczenie to jeszcze interpretacja lekarza:tak:

A ja dziś miałam w szpitalu usg i 1850-tj.33tydz.lekarz mówi że OK.:-D A nie wiecie ile tak ogólnie dzidzia tyje na tydzień?-jaka norma w 8,9tym mcu ciąży??

lekarz mi powiedział że 200/250g i u nas się sprawdziło - w 32t waga 200og, w 33t waga 2200g, więc podręcznikowo:-D a sprawdzane przez dwóch różnych lekarzy i na dwóch różnych sprzętach usg:tak:

Właśnie dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia sobie listy co jest potrzebne jeszcze dla maluszka, sporo tego wyszło mi przy waszej pomocy, głownie brakuje mi kosmetyków i innych akcesoriów higienicznych.
Kejt super te listy! Rady są po prostu cenne, dzięki doświadczone mamusie!!!

Madzia rychło w czas hhihiih;-)

może Shingle chodzi o późniejszy czas??:confused:

ja mam na wszelki wypadek jedną buteleczkę i jeden smoczek... chociaż moja ciocia ubolewa że nie użyła smoczka, bo mała ktora teraz ma roczek, do tej pory używa cioci jako naturalnego smoczka - jak się czegoś wystraszy czy jest jej źle leci do cyca, mimo ze za bardzo już z niego nie ciagnie...

w kroplówce może też być fenoterol przeciw skurczom:tak: jesli tak będzie to prawdopodbnie zatrzymają Cię już do terminu porodu...

najlepsze jest to że już bliżej niż dalej..ale ja i tak sie nie moge doczekac i mam nadzieje,że już nie długo moje maleństwo przyjdzie na świat..chciałabym urodzic tak w 37-38 tc..nie koniecznie chce do końca nosic..a i tak szyjka mi sie już skróciła..do 4cm..lekarz mówił zebym duzo teraz leżała..to mam nadzieje ze dotrzymam tak do 37-38 tygodnia;-)

zobacz jak każdy lekarz inaczej radzi... ja od 3 tygodni mam szyjkę 2 cm i już rozwarcie na ponad 1,5 cm a nie kazał leżeć tylko ogólnie się oszczędzać:confused: a ja co najmniej dwa tygodnie chciałabym jeszcze ponosić małego w brzuszku.... :sorry2:
też od miesiąca nie nosze pierścionków i identycznie jak Wy nie mogę zacisnąć pięści ani zgiąć łapki, najgorzej jest rano... ale stopy mi nie spuchły:baffled:

reklama
Tygrynka :szok: teraz to mnie pocieszyla :p

o kurcze nie chciałam!!! w sumie nie wiadomo jak to się u Ciebie potoczy, więc nie panikuj, ale gdyby wypadł jednak szpital, to przygotuj się na dłuższe leżenie, najwyżej wrócisz ze wszystkim do domku:tak: wiem tylko że w tych tygodniach ciązy i przy kroplówkach lekarze niechętnie puszczają do domu, chyba że się wszystko uspokoi... tak czy tak - mocno trzymam kciuki żeby do poniedziałku wszystko się u Ciebie uspokoiło i żebyś mogła spokojnie leżeć w domku:tak:

Do góry