reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A czemu odrazu zakladasz ze bendziesz mala poic herbata????

Tez jestem ciekawa :confused: Bo dzieci karmione piersia wogole nie potrzebuja dodatkowego picia, a te co pija mleko modyfikowane to tez najpierw lepiej podac poprostu wode niz slodzone herbatki. Zreszta z tego co sie orientuje to herbatki sa raczej zalecane dopiero po 1 miesiacu. Ale nie jestem pewna jak to dokladnie z tym jest.

reklama
Wydaje mi sie, ze w momencie kiedy masz rzeczywiscie problem z poziomem magnezu w organizmie i skurczami to dawka 3x1tabletka to niewiele. Wiem, ze kilka dziewczyn tutaj bierze wieksze dawki. Ja biore od 3 do 6 tabletek na dobe. A lekarz powiedzial, ze przedawkowanie magnezu wlasciwie sie nie zdarza. Mnie napewno nie grozi, bo mam go na tak niskim poziomie. Synek doslownie wyżera go ze mnie :baffled: Ja biore Magnezin 500. Dobry i mocny. Choc ostatnie dni to nawet ten preparat nie pomaga :no:

Mam nadzieje, ze bedzie dobrze i nie bedziesz musiala isc do szpitala. 3mam kciuki :-)

Pewnie, że tak nie ważne ile dziecko przybiera na wadze i czy będzie duże czy malutkie, najważniejsze żeby nasze maleństwa były zdrowe;-)
A w wagę z usg też tak do końca nie wierzę, bo tak jak piszecie, duże są różnice między wagą z usg, a wagą rzeczywistą maluszków:tak:
Najważniejsze, że już niedługo nasze maleństwa będą z nami:happy2:

no to moja mała w porównaniu do Waszych maluchów to jakaś duża bedzie,bo w 34 tc waży już 2300:confused:
lekarz mówi ze mniej więcej tak do 3,5 do porodu bedzie ważyc..mam nadzieję..;-)

czy ja wiem czy duża.... mój synek w 33tyg ważył 200 g a w 32tyg 2 kg, lekarz powiedział, że akurat ten tydzień ciąży i mam się spodziewać dziecka powyżej 3,5 kg... jak widać nie dość że mierzenie i sprzęt ma znaczenie to jeszcze interpretacja lekarza:tak:

A ja dziś miałam w szpitalu usg i 1850-tj.33tydz.lekarz mówi że OK.:-D A nie wiecie ile tak ogólnie dzidzia tyje na tydzień?-jaka norma w 8,9tym mcu ciąży??

lekarz mi powiedział że 200/250g i u nas się sprawdziło - w 32t waga 200og, w 33t waga 2200g, więc podręcznikowo:-D a sprawdzane przez dwóch różnych lekarzy i na dwóch różnych sprzętach usg:tak:

Właśnie dopiero teraz wpadłam na pomysł zrobienia sobie listy co jest potrzebne jeszcze dla maluszka, sporo tego wyszło mi przy waszej pomocy, głownie brakuje mi kosmetyków i innych akcesoriów higienicznych.
Kejt super te listy! Rady są po prostu cenne, dzięki doświadczone mamusie!!!

Madzia rychło w czas hhihiih;-)

może Shingle chodzi o późniejszy czas??:confused:

ja mam na wszelki wypadek jedną buteleczkę i jeden smoczek... chociaż moja ciocia ubolewa że nie użyła smoczka, bo mała ktora teraz ma roczek, do tej pory używa cioci jako naturalnego smoczka - jak się czegoś wystraszy czy jest jej źle leci do cyca, mimo ze za bardzo już z niego nie ciagnie...

w kroplówce może też być fenoterol przeciw skurczom:tak: jesli tak będzie to prawdopodbnie zatrzymają Cię już do terminu porodu...

najlepsze jest to że już bliżej niż dalej..ale ja i tak sie nie moge doczekac i mam nadzieje,że już nie długo moje maleństwo przyjdzie na świat..chciałabym urodzic tak w 37-38 tc..nie koniecznie chce do końca nosic..a i tak szyjka mi sie już skróciła..do 4cm..lekarz mówił zebym duzo teraz leżała..to mam nadzieje ze dotrzymam tak do 37-38 tygodnia;-)

zobacz jak każdy lekarz inaczej radzi... ja od 3 tygodni mam szyjkę 2 cm i już rozwarcie na ponad 1,5 cm a nie kazał leżeć tylko ogólnie się oszczędzać:confused: a ja co najmniej dwa tygodnie chciałabym jeszcze ponosić małego w brzuszku.... :sorry2:
też od miesiąca nie nosze pierścionków i identycznie jak Wy nie mogę zacisnąć pięści ani zgiąć łapki, najgorzej jest rano... ale stopy mi nie spuchły:baffled:

reklama
Tygrynka :szok: teraz to mnie pocieszyla :p

o kurcze nie chciałam!!! w sumie nie wiadomo jak to się u Ciebie potoczy, więc nie panikuj, ale gdyby wypadł jednak szpital, to przygotuj się na dłuższe leżenie, najwyżej wrócisz ze wszystkim do domku:tak: wiem tylko że w tych tygodniach ciązy i przy kroplówkach lekarze niechętnie puszczają do domu, chyba że się wszystko uspokoi... tak czy tak - mocno trzymam kciuki żeby do poniedziałku wszystko się u Ciebie uspokoiło i żebyś mogła spokojnie leżeć w domku:tak:

Do góry