reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ja też okropnie puchnę :-( Już się pozbyłam wszystkich pierścionków i obrączki... Dłoni prawie nie poznaję. :zawstydzona/y: Najgorsze jest to że ja pewnie po porodzie jeszcze spuchnę. Tak miałam z Lolkiem...

reklama
Jak się Lolek urodził używałam Aventu. Byłam w sumie zadowolona. Teraz też myślałam o Avencie, ale po "wywiadach" przyprowadzonych z młodymi Mamuśkami doszłam do wniosku że kupię rzeczy firmy którą wszystkie tak bardzo zachwalają.
Co do butelek to ja już mam 4 (dwie nowe kupiłam i jak wygrałam laktator to dostałam jeszcze dwie). Ja na pewno będę poić Milenkę - herbatka będzie grana codziennie więc potrzebuję butelki żeby miała się z czego napić, a smoczki zamówiłam bo nie kosztują majątku a jak nie będę mogła sobie poradzić to nie będę musiała latać po sklepach i szukać tylko wyciągną z szafy :-D Ja sibie znam i wiem że przez pierwszy miesiąc ciężko będzie mi się wyrwać "do ludzi". Dlatego wolę mieć na zapas.

Ostatnia edycja:
Ja też okropnie puchnę :-( Już się pozbyłam wszystkich pierścionków i obrączki... Dłoni prawie nie poznaję. :zawstydzona/y: Najgorsze jest to że ja pewnie po porodzie jeszcze spuchnę. Tak miałam z Lolkiem...
kochana o pierścionkach to ja już w szóstym miesiącu mogłam zapomniec,bo zaraz paluchy puchły i zdjac ich nie mogłam..:sorry2:

To jest tylko orietacyjna waga wiec dokladnie nie bedziemy wiedzialy ile nasze dzieci waza dopuki sie nie urodza:-)
Moj maly w 33 tyg wazyl 2300 a 2 tyg wczesniej 1800 wiec w ciagu 2 tyg przybral ok 500gram,ale to i tak waga orietacyjna:-D

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)
Ja mam wizyte w szpitalu i usg 14.01 i bede juz wiedziala termin cc,a 26.01 wizyte u poloznej mam nadzieje ze sie nie rozpakuje do tego czasu:-D

No no 700 gramów w 3 tygodnie to faktycznie super przybrała :-) To w 40 tygodniu może ważyć prawie 4 kilogramy !!

Raczej nie;-)lekarz powiedział, że powinna ważyć trochę ponad 3 kg jeśli urodzi się w 40 tyg. A że przybrała 700 gr, to bardzo się cieszę, bo skolei na wcześniejszej wizycie też w ciągu 3 tyg. przytyła tylko 100gram, więc jakby teraz nie urosła, to byłoby niedobrze;-) Ale lekarz powiedział mi wcześniej, że czasami tak jest, ze dziecko szybko rośnie, później waga staje, bo ją wyrównuje, a później znowu rośnie i żebym się nie martwiła. Iw moim przypadku się sprawdziło:tak:

Raczej nie;-)lekarz powiedział, że powinna ważyć trochę ponad 3 kg jeśli urodzi się w 40 tyg. A że przybrała 700 gr, to bardzo się cieszę, bo skolei na wcześniejszej wizycie też w ciągu 3 tyg. przytyła tylko 100gram, więc jakby teraz nie urosła, to byłoby niedobrze;-) Ale lekarz powiedział mi wcześniej, że czasami tak jest, ze dziecko szybko rośnie, później waga staje, bo ją wyrównuje, a później znowu rośnie i żebym się nie martwiła. Iw moim przypadku się sprawdziło:tak:
najważniejsze aby dzieciątko było zdrowe,a to w jakim tępie przybiera na wadze to nie powinno nas martwic,może tak ma byc ze jednego miesiąca nabierze 100gram a drugiego 700..grunt,że rozwija sie prawidłowo;-):tak:

reklama
Pod koniec ciąży dzieci przybierają średnio 200-250 gramów tygodniowo. Oczywiście nie zawsze tak musi być. Najważniejsze że maluszki przybierają. Pamiętajcie że USG podaje wagę +/- 500 gramów, a to na prawdę bardzo duża różnica.

Do góry