reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Mam nadzieję - muszę tylko bardziej uważać, bo lekarz orzekł, że mała już jest nisko i trzeba uważać na wszelkie sytuacje wywołujące przedwczesny poród. A zamartwianie się to mój odwieczny problem. Próbuję z tym walczyć, żeby dzidzi nie stresować dodatkowo, ale różnie wychodzi:)

reklama
Melduję posłusznie, że mam 13+ :-)
Nie czuję kilogramów jako ciężar, ale wkurza mnie to, że jestem taka nieporadna. Toczę się jak kulka, nie mogę się schylać, żadnych gwałtownych ruchów... No i teraz trzeba na siebie jeszcze bardziej uważać, bo na chodnikach leży zamarznięty śnieg. Nieraz miałam już taniec na lodzie. Ale jeszcze nie upadłam:-)

ja juz jeden upadek zaliczylam, ale szczesliwie tylko na tylek siadlam. ale to przez swoja gupote bo wiecznie sie spiesze, to mnie troche obudzilo i teraz wiecej na siebie, na nas uwazam. niom troszke to jest wkurzajace jak sie trzeba na cwiczyc aby buty zawiazac, albo skarpetki ubrac:-) juz niedlugo...

ja już mam 13kg na plusie..;-)
ale już cała puchnę..lekarz zalecił leżakowanie z rękoma i nogami w gorze,bo mi już kostek u stóp nie widac,a palce przypominają małe paróweczki:-Da najbardziej na wieczór puchnę po całym dniu..
o bólach kręgosłupa nie bede już wspominac..
oj jak ja sie nie moge doczekac już porodu..:-)

A ja dziś miałam w szpitalu usg i 1850-tj.33tydz.lekarz mówi że OK.:-D A nie wiecie ile tak ogólnie dzidzia tyje na tydzień?-jaka norma w 8,9tym mcu ciąży??

reklama
A ja dziś miałam w szpitalu usg i 1850-tj.33tydz.lekarz mówi że OK.:-D A nie wiecie ile tak ogólnie dzidzia tyje na tydzień?-jaka norma w 8,9tym mcu ciąży??
hmm..dziwne ja jestem o tydzień więcej a moja mała waży 2300 i mi lekarz tez we wtorek powiedział ze to dobra waga że ok..a Ty o tydzień mniej i jaka różnica w wadze dzieci..:confused:

Do góry